Sport BSO Bommelerwaard op complex Nivo Sparta
Sport BSO Bommelerwaard op complex Nivo Sparta regio-voetbal.nl

Sport BSO Bommelerwaard op complex Nivo Sparta

Nieuws 14 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Vanaf maandag 5 september opent Sport BSO Bommelerwaard op het nieuwe complex van Nivo Sparta haar deuren voor alle kinderen uit de Bommelerwaard.

De afkorting BSO is een verzamelnaam van alle professionele kinderopvang geregeld voor schoolgaande kinderen buiten de schooltijden. De nieuwe sport BSO neemt haar intrek op het prachtige nieuwe sportcomplex van N.I.V.O.-Sparta. Mark van der Kooi (jarenlang lid geweest van N.I.V.O.-Sparta) is dit initiatief samen met Arthur van der Schans, eigenaar van kinderdagverblijf ’t Schansje begonnen. Zij zijn dit initiatief gestart, omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen na schooltijd meer kunnen sporten en bewegen. Steeds meer onderzoek wijst uit dat sporten een positieve bijdrage levert aan de algehele ontwikkeling van kinderen op sociaal, emotioneel, lichamelijk en cognitief vlak. En met de nieuwe Sport BSO willen ze daar een bijdrage aanleveren.   

Het initiatief om een sport BSO te beginnen werd gelijk door  N.I.V.O.-Sparta omarmd.

Geen moment getwijfeld
"Vanuit N.I.V.O.-Sparta vinden wij het belangrijk om onze maatschappelijk rol op te pakken", aldus Bert Wernke (voorzitter van N.I.V.O.-Sparta) "en daarom stellen wij onze gloednieuwe sportaccommodatie graag ter beschikking aan maatschappelijke organisaties, zeker als ze sport gerelateerde activiteiten ontplooien. Het is mooi om een sportcomplex waar overdag geen activiteiten plaatsvinden beschikbaar te stellen zodat enerzijds extra inkomsten voor N.I.V.O.-Sparta gegenereerd worden en anderzijds de maatschappelijke rol om kinderen, volwassenen en mensen met een  beperking de gelegenheid te bieden om te sporten. Dus toen Sport BSO Bommelerwaard op ons pad kwam hebben we geen moment getwijfeld."

Sport BSO Bommelerwaard zal in principe elke dag geopend zijn en de kinderen bij de verschillende scholen uit de Bommelerwaard ophalen, om ze daarna bij N.I.V.O.-Sparta te brengen. Elke dag zal er heerlijk buiten gesport worden, dankzij het nieuwe kunstgrasveld kan er ook bij slecht weer snel buiten gesport worden. In het winterseizoen zullen ze ook regelmatig een sportzaal huren, om zo ook binnensporten te kunnen aanbieden. Zo willen ze de kinderen graag in aanraking laten komen met veel verschillende sporten. Daarom is ervoor gekozen om elke week een andere sport centraal te stellen.  

Daarnaast biedt ook de kantine van N.I.V.O.-Sparta veel ruimte om activiteiten te organiseren. 

Meer informatie over de sport BSO kunt u vinden op: www.sportbsobommelerwaard.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 8 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 18 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45