Tobi Bambacht en de ASH-pendel
Tobi Bambacht en de ASH-pendel regio-voetbal.nl

Tobi Bambacht en de ASH-pendel

Nieuws 10 keer gelezen

HELLOUW РMeer dan dertig jaar pendelt ASH al tussen de derde en vierde klasse KNVB. De ervaren keeper Tobi Bambacht heeft in zijn lange loopbaan al menige promotie en degradatie meegemaakt. Komende zaterdag zal in Den Bosch tegen TGG blijken of ASH ̩̩n jaar na haar rentree de plaats in de derde klasse zal kunnen behouden.

ASH lijkt net te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet. Tobi Bambacht kan er over mee praten: “Bij ons is bijna altijd wat te beleven. Promotie, degradatie of nacompetitie.”

Voor een klein dorp als Hellouw met amper 900 inwoners presteert de vereniging met een vaak smalle selectie en veel eigen inbreng verdienstelijk. Vanaf 1985 speelt ASH na ook al een succesrijke historie in de zestiger en zeventiger jaren vrijwel continu in de derde of vierde klasse KNVB. Er was alleen een korte onderbreking van slechts twee jaar in de hoofdklasse van de toenmalige afdeling Dordrecht. Toen kwam ASH in 1995 onder leiding van trainer Arie Brouwer door een kampioenschap behaald in en tegen Meerkerk al snel op het vertrouwde niveau terug.

Promoties en degradaties
De al 46-jarige doelman Tobi Bambacht beleefde al vier echte promoties en degradaties tussen de derde en vierde klasse. Tweemaal werd hij met ASH kampioen: in 2003 thuis tegen Vuren en in 2011 in Den Bosch tegen CHC, met dank ook aan de stunt van ONI in Zuilichem. Twee keer promoveerde ASH via de nacompetitie naar de derde klasse. Na de legendarische avondwedstrijd tegen Klundert in 1991 duurde het avontuur slechts één jaar. Dat risico zit er na de nacompetitiewinst van vorig jaar tegen Barca ook nu weer in. ASH zal zaterdag uit bij TGG moeten winnen, want thuis werd het vorige week in de eerste nacompetitiematch een 2-2 gelijkspel.

Zware opgave
Tobi Bambacht blijft optimistisch: “Ik heb er alle hoop op dat we het nog gaan redden. Makkelijk zal het overigens niet worden, want TGG heeft er hele goede voetballers bij. Dat bleek afgelopen zaterdag in Hellouw wel.”

ASH staat dus in Den Bosch voor een zware opgave, want TGG won in de reguliere competitie liefst tien van de twaalf thuiswedstrijden met vaak royaal verschil en verloor thuis alleen van Seolto. Na een moeizaam seizoen met soms veel afwezigen door blessures en schorsingen zal ASH zaterdag dus nog één keer boven zichzelf moeten uitstijgen om derdeklasser te kunnen blijven en komend seizoen de competitiederby tegen het gepromoveerde Haaften te kunnen doen herleven.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33