Voorbeschouwing EM Cup: 'Nu we in de finale staan, willen we winnen ook'
Voorbeschouwing EM Cup: 'Nu we in de finale staan, willen we winnen ook' regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing EM Cup: 'Nu we in de finale staan, willen we winnen ook'

Nieuws 100 keer gelezen

SCHELLUINEN – De finale van de eerste editie van de EM Kantoorsystemen Cup zal op Tweede Pinksterdag gaan tussen Kozakken Boys en LRC Leerdam. Op papier een interessante wedstrijd, al was de Topklasser eerder dit seizoen al eens met 4-0 te sterk voor LRC.

Hoewel het de Werkendammers vooralsnog redelijk makkelijk af ging in het toernooi, waakt assistent-trainer Danny Buijs voor onderschatting. “Op papier zijn we het misschien verplicht aan onze stand om deze editie op naam te schrijven. Maar de laatste jaren zijn er genoeg voorbeelden geweest van wedstrijden die niet zo vanzelfsprekend verliepen in bekertoernooien. Wat dat betreft verdient de spelersgroep ook een groot compliment.”

In de route naar de finale rekende Kozakken Boys onder meer ruim af met Wilhelmina ’26 (5-0) en Almkerk (6-0). In de halve finale vond hoofdklasser Achilles Veen zijn Waterloo in de Boys: 5-1.

“Maar daarin schuilt voor ons juist gevaar. We moeten zeker niet denken dat we er al zijn. Dit zijn verraderlijke uitslagen die onze tegenstander kunnen motiveren. Op voorhand denk ik dat wij in kwalitatief opzicht beter zijn, maar dat betekent niet dat we een stap minder kunnen zetten.”

Serieus
Kozakken Boys, dat maandag zijn 54ste officiële duel van het seizoen zal spelen, zal in ieder geval met de sterkste selectie afreizen naar Schelluinen. “We nemen dit toernooi serieus en het is ons goed bevallen. Vooraf hebben we afgesproken dat het onze doelstelling is om in de finale te komen van de EM Cup en de disctrictsbekerfinale. Daar zijn we in beide gevallen in geslaagd. Bekerfinales bereiken is leuk, maar ze winnen is nog een stuk leuker. Hopelijk ligt het natuurgras er in Schelluinen goed bij.”

Gunstige loting
LRC Leerdam-trainer Marcel van Steenis is op zijn beurt ook blij dat de finale is bereikt. “En die willen we nu winnen ook. Wat dat betreft heeft de loting ook niet tegen gezeten”, doelt hij op de gewonnen duels met onder andere Herovina, Ameide, Sleeuwijk en Roda Boys/Bommelerwaard. “Als je Achilles Veen, SteDoCo of Kozakken Boys net iets eerder in het toernooi treft, wordt het al weer een moeilijker verhaal. Of we een terechte finalist zijn, vind ik dan ook lastig te zeggen.”

In de voorbereiding op het huidige seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar. De Leerdammers houden geen goede herinnering over aan die wedstrijd. Van Steenis: “In dat duel keken we na twintig minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk verloren we redelijk kansloos met 4-0.”

Toch heeft de oefenmeester hoop op een goed resultaat. “In de loop van het seizoen zijn we gegroeid. We staan beter dan in de beginfase. En als De Graafschap een punt kan pakken tegen Ajax, dan is het maandag ook nog geen gedane wedstrijd.”

Om 17.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Scalune.

Leendert Kamsteeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 15 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44