SteDoCo en Peursum hebben op slotdag veel te winnen
SteDoCo en Peursum hebben op slotdag veel te winnen regio-voetbal.nl

SteDoCo en Peursum hebben op slotdag veel te winnen

Nieuws 7 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De meeste beslissingen zijn al gevallen, maar toch is er ook nog wel de nodige spanning op de slotdag van de competitie. Veel ogen zullen gericht zijn op SteDoCo. Kan de ploeg uit Hoornaar zich rechtstreeks handhaven in de Topklasse?

SteDoCo heeft het in eigen hand, maar dat is een relatief begrip. Want dan zal er gewonnen moeten worden van Kozakken Boys. In dat geval is SteDoCo veilig en gaat FC Lisse de nacompetitie om handhaving in. Voordeel voor SteDoCo is wellicht dat Kozakken Boys in de competitie geen belangen meer heeft en zich voorbereidt op finales tegen LRC Leerdam (EM Cup) en ASWH (districtsbeker). De aftrap van Kozakken Boys-SteDoCo is om 14:30 uur. Net als vorige week zullen alle duels in de standaardcompetitie op dat tijdstip aanvangen.

Sliedrecht heeft het kampioenschap in de 1e klasse A niet meer in eigen hand. Het moet zelf winnen van Montfoort en dan afwachten wat koploper DFS bij JSV Nieuwegein doet.

In 1C staat er bij Pelikaan - Nieuw-Lekkerland niets meer op het spel. Pelikaan is reeds gedegradeerd en Lekkerland kan sinds vorige week de nacompetitie niet meer halen.

2F
Ook voor Papendrecht zit het seizoen erop; de nacompetitie is buiten beeld geraakt. Tegenstander Spirit zal zich op de slotdag definitief veilig willen spelen.

In de sterk regionaal getinte 2e klasse zijn alle beslissingen al gevallen. Alblasserdam-GJS, SV Meerkerk-Unitas, De Zwerver-Tricht en SC Amstelwijck-Hardinxveld zijn dus van spanning ontdaan. Enkele van deze ploegen werken wel toe naar de nacompetitie.

Derde periode 3C
In 3C is het ook op een oor na gevild. Alleen de derde periode staat nog op het spel. Naar verwachting zal Heukelum zich tegen Groot-Ammers van het toetje verzekeren. SC Everstein-Arkel, Drechtstreek-Brederodes, Ameide-HSSC'61, Streefkerk-VVAC en Asperen-De Alblas kunnen er onderling leuke duels van maken, waarbij Drechtstreek nog met een schuin oog naar Heukelum kijkt, maar zich op voorhand niet veel illusies zal maken.

MVV'58-Peursum
MVV'58-Peursum is 4C doet er wel degelijk nog wel toe. De tweede plaats staat op het spel. De ploeg die tweede wordt stroomt pas in de tweede ronde van de nacompetitie in en heeft dus een kortere weg richting promotie. Peursum moet winnen om de tweede plek te pakken. Bij Herovina-Lekvogels en Schelluinen-SV Noordeloos zijn er geen sportieve belangen meer.

Unitas-zondag kan zich in de thuiswedstrijd tegen HVV'24 voorbereiden op de nacompetitie. Bij winst eindigt Unitas als tweede; de titel is reeds vergeven aan RKTVV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 8 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden