Sliedrecht aast op titel, Nieuw-Lekkerland op periode
Sliedrecht aast op titel, Nieuw-Lekkerland op periode regio-voetbal.nl

Sliedrecht aast op titel, Nieuw-Lekkerland op periode

Nieuws 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Met nog twee speelronden voor de boeg staat topklasser SteDoCo in het debuutjaar nog altijd boven de rode streep. Maar met Katwijk en Kozakken Boys als resterende tegenstanders heeft de Hoornaarse ploeg nog wel een loodzwaar programma.

Concurrent FC Lisse speelt op de slotdag thuis tegen Scheveningen, waardoor SteDoCo zich nog niet rijk mag rekenen. Het is dus zeker dat Katwijk komende zaterdag in Hoornaar een warme ontvangst zal krijgen. Katwijk werd afgelopen zaterdag als koploper afgelost door Excelsior Maassluis. Wellicht is het die tik nog niet te boven en kan SteDoCo een nieuwe oorvijg uitdelen. De punten zijn zeer welkom aan de Groeneweg, zoveel is zeker.

Krakers in 1e klasse
Eersteklasser Nieuw-Lekkerland droomt nog van een periodetitel, maar dat doet tegenstander Oranje Wit ook. Een echte kraker dus op sportpark Excelsior. Over krakers gesproken...DFS-Sliedrecht valt zeker in de categorie: de nummers 1 en 2 van de 1e klasse A spelen in de voorlaatste competitieronde tegen elkaar. Bij winst is Sliedrecht kampioen, bij een gelijkspel houdt het een punt voorsprong, maar bij een nederlaag neemt DFS de koppositie over.

In de westelijke 2e klasse is Papendrecht nog kansrijk voor de nacompetitie. Het heeft de kansen hierop niet volledig in eigen hand, maar de Warner-brigade beseft dat hoe dan ook gewonnen zal moeten worden van Binnenmaas.

2F
In 2F zijn de belangrijkste beslissingen gevallen. Alleen nacompetitiedeelname is nog in het geding. Hardinxveld moet uitkijken niet in de degradatiereeks verzeild te raken. Dat geldt voor tegenstander Wilhelmina'26 ook, al staat het sein voor de Wijk en Aalburgers vrijwel op veilig. Hoe dan ook zijn er nog volop belangen aan de Sluisweg. GJS heeft nog een kleine kans op de promotienacompetitie. Die blijft alleen in leven als er gewonnen wordt van SV Meerkerk, dat het nacompetitieticket al op zak heeft. De Zwerver kan de nacompetitie met handhaving als inzet eigenlijk niet meer ontlopen. Het duel tegen degradant Unitas heeft in die zin niet zoveel meer om het lijf. Ook Leerdam Sport'55-Alblasserdam is een wedstrijd om des keizers baard.

Flinterdunne strohalm
Groot-Ammers heeft in 3C nog een flinterdunne strohalm. Kunnen de geelzwarten zich nog een keer opladen na de mokerslag die Focus'07 uitdeelde? Bij winst op Asperen komt alles op de laatste speeldag aan. Voor ASV Arkel staat het draadje helemaal op knappen. De ploeg van Jerome Ceton treft het bovendien niet met Heukelum als tegenstander, want Heukelum kan de derde periode pakken.

De Alblas-SC Everstein, HSSC'61-Drechtstreek en VVAC-Ameide zijn wedstrijden zonder ranglijstbelangen. Streefkerk is eveneens zorgenvrij, maar treft in Focus'07 een opponent die nog volop voor handhaving strijdt. En dus heeft Streefkerk een sportieve plicht te vervullen.

4C
In 4C zal Peursum zich gaan plaatsen voor de nacompetitie, zoveel lijkt zeker. Bij thuiswinst op TEC is het mogelijk al zover. Lekvogels, SV Noordeloos en Schelluinen spelen in deze fase nergens meer voor, hoewel Schelluinen uiteraard toewerkt naar de nacompetitie.

Voor zondagtweedeklasser Unitas is het zaak zelf te winnen van Dubbeldam en te hopen op een misstap van koploper RKTVV.

Alle duels in de laatste twee speelronden beginnen gelijktijdig om 14:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden