Vertrouwen bij Ammers: 'Kwartje begint juiste kant op te vallen'
Vertrouwen bij Ammers: 'Kwartje begint juiste kant op te vallen' regio-voetbal.nl

Vertrouwen bij Ammers: 'Kwartje begint juiste kant op te vallen'

Nieuws 12 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Met nog drie wedstrijden op het programma lijkt het lek bij Groot-Ammers enigszins boven. De ploeg van interim-trainers Peter den Engelsman en Casper Nieuwenhuizen won zijn laatste twee duels in 3C allebei en kan daardoor weer omhoog kijken. 

Komend weekend wacht voor de geel-zwarten het uiterst cruciale duel op bezoek bij Focus’07. Het gat met de club uit Culemborg bedraagt op dit moment nog twee punten en dus heeft Groot-Ammers bij winst alles weer in eigen hand. Den Engelsman heeft er vertrouwen in dat er zaterdag een goede uitgangspositie verworven kan worden.  

“We weten wat ons te doen staat. De laatste weken hebben we heel behoorlijk voetbal laten zien en winnen in mijn ogen ook terecht van SC Everstein en De Alblas. In die wedstrijden hebben we aan vertrouwen gewonnen en het perspectief voor zaterdag lijkt ons duidelijk.”

Behoudender
Sinds het aantreden van het duo Den Engelsman – Nieuwenhuizen sprokkelde de huidige nummer dertien in totaal negen punten in zeven wedstrijden bijeen. In de zestien duels daarvoor pakte de ploeg zeven punten. “We hebben in de beginfase van de competitie te veel goals geïncasseerd. Daarom zijn we wat behoudender gaan spelen en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Er sluipen vastigheden in het team en het kwartje begint langzamerhand de juiste kant op te vallen.”

Voor Groot-Ammers resteren naast de wedstrijd met Focus, dat in de derde periode nog puntloos is, nog de ontmoetingen met Asperen en Heukelum. “Om te overleven moeten we uit die duels vermoedelijk zeven punten halen, maar worden het er minder en degraderen we niet rechtstreeks, zijn we ook tevreden. De hoop op behoud is bij ons in ieder geval nooit weg geweest.”

Wake-up call
Middenvelder Kevin Korrel sluit zich bij zijn trainer aan. “Ik heb altijd gezegd dat Groot-Ammers te goed is om te degraderen.” Volgens hem begon de ommekeer al na de winterstop. “Er is toen iets in de groep geslopen, een soort wake-up call. We trainen de laatste maanden meer op vastigheden, waardoor er automatismen in het team zijn ontstaan. Assistent-trainer Nieuwenhuizen speelt daarin ook een belangrijke rol. Hij heeft oog voor details, neemt je apart en legt situaties duidelijk uit.” 

Het negentienjarige talent, eerder dit seizoen nog op fraaie wijze trefzeker in het thuisduel met de Culemborgers, beseft dat de komende wedstrijd bij Focus allesbeslissend kan zijn. “Maar bij verlies zijn de overwinningen op Everstein en De Alblas niet voor niets geweest. We hebben daar als groep vertrouwen uit geput en in de resterende twee wedstrijden daarna kunnen we ook nog een plek voor de nacompetitie afdwingen.” 

Extra gretig
“Desondanks heb ik het idee dat alles in de slotfase van het seizoen op zijn plek begint te vallen. In plaats van een bal op de paal of lat, vliegen ze er nu wel in. Den Engelsman heeft ons duidelijk gemaakt dat als we er als team staan, we lastig te kloppen zijn.”

Dat stukje onverslaanbaarheid toonde Groot-Ammers ook in de thuiswedstrijd met Focus, eerder dit seizoen. “We kwamen al snel op een 0-2 achterstand door twee snelle counters van hen. Net voor rust was ik trefzeker via een directe vrije trap en daarna maakte Cees Mourik de gelijkmaker. Er zat meer voor ons in en daarom zullen we zaterdag extra gretig zijn.”  

Blijven
De vele nederlagen in het huidige seizoen zetten Korrel een paar maanden geleden aan het denken. Blijven op Gelkenes, zinspelen op een transfer, of helemaal stoppen?

“Mijn plezier werd een stuk minder en dat was ik niet van mezelf gewend. Ik heb inmiddels besloten om komend seizoen voor Groot-Ammers te blijven spelen, ook omdat mijn broer Stephan (ex-RKC Waalwijk – LK) zich weer gaat aanmelden en wil uitkomen voor het eerste elftal. Heel mooi om met hem samen te kunnen gaan voetballen.” 

Leendert Kamsteeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden