Ligt er in Alblasserdam reddingsboei voor De Zwerver?
Ligt er in Alblasserdam reddingsboei voor De Zwerver? regio-voetbal.nl

Ligt er in Alblasserdam reddingsboei voor De Zwerver?

Nieuws 120 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Three to go. Oppassen dus voor topklasser SteDoCo. De ploeg van Virgil Breetveld heeft een zwaar resterend programma en voelt de hete adem van FC Lisse in de nek. Een goed resultaat bij Barendrecht zou komende zaterdag dan ook uiterst welkom zijn.

Op Sliedrecht valt in de titelrace in 1A geen peil te trekken. We hoeven er ook niet veel woorden aan vuil te maken. Thuistwinst op Woudenberg is een absolute must.

Voor Nieuw-Lekkerland kan het, in positieve zin, nog raar lopen. Het gaat te ver om te stellen dat de derde periode lonkt, maar als alles meezit liggen er mogelijkheden. Dan moet er wel thuis gewonnen worden van Zuidland.

Tweedeklasser Papendrecht heeft ook nog een stille hoop op de nacompetitie. De uitbeurt bij concurrent Piershil moet om die reden drie punten opleveren.

2F
In 2F spelen de nummer 1 en 2 tegen elkaar. SV Meerkerk gelooft niet meer in de titel, maar zou het kampioensfeest van Almkerk nog wel een week kunnen uitstellen. Daarvoor is een overwinning nodig. Almkerk zal dat zeker niet zomaar laten gebeuren, want daar is alles klaar voor wat een geweldige middag (en avond) moet worden. Hardinxveld is even uit de zorgen, maar nog niet veilig. Een goed resultaat bij GRC 14 is dan ook welkom. Dat zal niet meevallen, want de fusieclub uit Giessen-Rijswijk lonkt naar nacompetitiedeelname.

De Zwerver moet niet denken aan het doemscenario dat rechtstreekse degradatie heet. Als Leerdam Sport'55 weet te winnen van SC Amstelwijck en de Kinderdijkers verliezers van buurman Alblasserdam, dan wordt de druk op De Zwerver echter wel groot. Ligt de reddingsboei op Souburgh? We gaan het zien zaterdag. Voordeel voor De Zwerver kan zijn dat Alblasserdam geen sportieve belangen meer heeft; hooguit het 'derbybelang'.

GJS moet thuis winnen van Nivo Sparta om het zicht op de nacompetitie intact te houden. Voor Unitas zou tegen Altena het doek zomaar eens kunnen vallen. Op Molenvliet hebben ze zich al een poosje geleden met degradatie verzoend.

3C
In 3C draait het al weken vooral om de vraag: wie degradeert er rechtstreeks en wie gaat er nacompetitie spelen met handhaving als inzet? De belangen zijn dus groot bij Focus'07 - Groot-Ammers, Arkel-De Alblas en HSSC'61-Asperen. Dat geldt in zekere zin ook voor VVAC-SC Everstein. Beide clubs zijn officieel nog niet veilig, al moet het raar lopen willen ze in de nacompetitie terechtkomen. Maar het kan nog wel en dus zijn de punten ook op De Put duur.

Drechtstreek wil zich ontdoen van Streefkerk om in de derde periode de druk op Heukelum te houden. Ameide kan een Wieldrecht verwachten dat er alles om zal doen om de tweede plaats vast te houden.

4C
In 4C is Peursum de enige regioclub voor wie het competitierestant nog uiterst belangrijk is. De Giessenburgers moeten blijven winnen om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Winst op Brakel mag eigenlijk geen probleem zijn.

Bij Lekvogels-SVS'65, Vuren-Schelluinen en SV Noordeloos-Raptim staat voor de Alblasserwaardse clubs aanzienlijk minder op het spel.

VOAB-Unitas
Zondagtweedeklasser Unitas staat drie punten achter op koploper RKTVV. De uitbeurt bij VOAB valt in de categorie lastig. Unitas weet dat het geen steekje mag laten vallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33