Everton Pires Tavares gaat oude club RVVH geen cadeau geven
Everton Pires Tavares gaat oude club RVVH geen cadeau geven regio-voetbal.nl

Everton Pires Tavares gaat oude club RVVH geen cadeau geven

Nieuws 8 keer gelezen

 

WERKENDAM - Als Kozakken Boys zaterdag begint aan de thuiswedstrijd tegen RVVH is het van een druk verlost. De Werkendammers hebben zich drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al gekwalificeerd voor de nieuw te vormen tweede divisie.

Hetzelfde geldt voor Katwijk, Excelsior Maassluis en HHC Hardenberg. Een uiterst knappe prestatie van Kozakken Boys, dat na het kampioenschap van het vorig seizoen nu opnieuw met de beste meedoet, dat is uniek. Twee seizoenen geleden had Spakenburg het na het behalen van de titel heel moeilijk en in de volgende editie degradeerde Katwijk zelfs na het kampioenschap in de topklasse. Maar Kozakken Boys hoort volgend seizoen bij de beste veertien semi-profclubs, die samen met vier proforganisaties deze nieuwe tweede divisie gaan vormen. Dat was zaterdag een feestje waard.

Omdat ruim met 0-3 bij IJsselmeervogels was gewonnen, nam de spelersbus bij terugkomst weer eens drie keer de laatste rotonde voor thuiskomst op De Zwaaier. Dat was dit seizoen al drie keer eerder gebeurd na overwinningen met drie goals of meer op SteDoCo, Scheveningen en Katwijk. De terugreis uit Ridderkerk, in augustus 2015, was een stuk minder plezierig. De openingswedstrijd van het seizoen tegen RVVH ging met 2-0 verloren, in een duel waarin Quentin Jakoba een rode kaart opliep. Het was ook een zeer onplezierige start voor Everton Pires Tavares. De Ridderkerker was van RVVH naar Kozakken Boys gekomen om bij de landskampioen van de zaterdagamateurs een volgende stap te maken.

Druk houden
“Ik ben in mijn eigen dorp echt heel lang met die uitslag geconfronteerd en er vaak aan herinnerd. Ik hoop echt dat ik dit komende zaterdag kan wegpoetsen met een overwinning voor Kozakken Boys. Ik weet dat mijn oude cluppie de punten goed kan gebruiken, maar wij gaan ze niet helpen. Wij staan nog maar vier punten achter op koploper Katwijk en zullen de druk er flink op moeten houden. Wij moeten de laatste drie wedstrijden winnen.”

Everton Pires Tavares brak zaterdag op De Westmaat de wedstrijd na negen minuten open voor Kozakken Boys met een geplaatste vrije trap. Zijn vijfde treffer dit seizoen. Niet verkeerd voor een middenvelder, die niet al te vaak in de buurt van de goal komt.

Ramp
Pires Tavares schrok, net als iedereen, van het wel heel matige IJsselmeervogels. “Dat zij niet meegaan naar de tweede divisie is voor die club natuurlijk een ramp. Zij staan nog steeds bovenaan de ranglijst aller tijden, maar strijden volgend seizoen op het tweede plan. Kennelijk hebben zij iets niet goed gedaan. Ze hebben echt een heel matige selectie. Maar ook Rijnsburgse Boys en Scheveningen staan onder de streep en dat zijn toch ook grote namen.”

Bij Kozakken Boys sluiten Mimoun Eloisghiri en Alje Schut weer aan bij de selectie. Arif Irilmazbilek is in zijn voorlaatste thuiswedstrijd geschorst. Hij zal op 14 mei tegen SteDoCo het afscheid krijgen dat hij verdient. De Alblasserdammer gaat de geschiedenis in als een van de beste schutters aller tijden in Werkendam.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 8 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 19 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45