Direct titelgevecht voor Haaften en MVV’58
Direct titelgevecht voor Haaften en MVV’58 regio-voetbal.nl

Direct titelgevecht voor Haaften en MVV’58

Nieuws 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de 4e klasse C staat zaterdag de absolute topper tussen Haaften en MVV’58 op het programma. Bij winst kan Haaften de kampioensvlag hijsen. MVV’58 zal moeten winnen om nog een reële kans op de titel te maken.

Het gat tussen beide ploegen is met vijf punten in Haaftens voordeel aanzienlijk en dus zal MVV’58 moeten winnen. Bij een gelijkspel kan Haaften zich in de resterende twee wedstrijden nog een misstap veroorloven.

In de hoofdklasse A heeft LRC zich neergelegd bij degradatie. In Amsterdam kan het doek definitief vallen als de Leerdammers niet weten te winnen van Swift of als SVL wint van Eemdijk.

WNC moet in 1A nog drie wedstrijden vol aan de bak om zich eventueel rechtstreek te kunnen handhaven. Zaterdag wacht in Waardenburg de ontmoeting met Geinoord. De opdracht voor de ploeg van Cor Prein is simpel. Er moet gewonnen worden van de middenmoter uit Nieuwegein.

Mirakel
Voor Leerdam Sport kan degradatie zaterdag een feit worden. Dat gebeurt als de Leerdammers niet winnen en De Zwerver wèl de volle buit haalt. Als Leerdam Sport juist weet te winnen van SC Amstelwijck en De Zwerver onderuit gaat, dan zal de ploeg van Danny Zinhagel weer mogen hopen op een mirakel. Tricht is in die 2e klasse F na de nederlaag tegen SV Meerkerk uitgevoetbald en krijgt bezoek van Wilhelmina’26, dat prima in vorm is.

Gunstig?
In 3C wacht voor Heukelum de uitbeurt bij kersverse kampioen Brederodes. De vraag is of het voor het op de nacompetitie jagende Heukelum gunstig is dat Brederodes de titel al binnen sleepte. De ploeg kan nu vrijuit voetballen en heeft nog een appeltje te schillen met de mannen van Arjan de Vries. Heukelum is verantwoordelijk voor de enige nederlaag van de ploeg uit Vianen. Op de Vriezenwijk werd het liefst 4-0.

Asperen wacht de streekderby bij HSSC’61. De mannen van Richard Smaal hebben de punten nog altijd hard nodig in de strijd tegen degradatie. HSSC’61 hoeft slechts zijn eigen eer te verdedigen. Ook SC Everstein is in die klasse nog niet helemaal veilig. Datzelfde geldt voor tegenstander VVAC, al moet het wel raar lopen wil één van beide ploegen nog in de nacompetitie terecht komen.

In de 3e klasse D heeft ASH alleen nog een theoretische kans op het ontlopen van de nacompetitie. In Teteringen zal het al lastig genoeg worden om bij DIA een punt te pakken. 

Derde periode 4C
Vuren verloor in de strijd om de derde periode in 4C met duidelijke cijfers van MVV’58 en treft nu opnieuw een ploeg uit de top-4. Omdat MVV’58 op bezoek gaat bij Haaften, zou het zomaar kunnen dat Vuren zich bij een overwinning op Schelluinen weer naast de ploeg uit Meteren op kop nestelt. Ook Peursum is nog in de race om die prijs. Herovina en SVS’65 voetballen nergens meer om en doen dat zaterdag respectievelijk thuis tegen TEC en in Lexmond bij Lekvogels.

Zondag
In de zondagse 4e klasse F is Beesd nog serieus in de problemen. Het gat met Buren slonk afgelopen weekend tot vier punten en beide ploegen treffen elkaar nog. Trainer Gert Heijsteeg wil daarom komend weekend bij FC Engelen niet nog meer averij oplopen. Bij Rhelico is de fut eruit en het is uiterst twijfelachtig of ze koploper Theole kunnen verrassen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden