Volop degradatiezorgen in Leerdam en omstreken
Volop degradatiezorgen in Leerdam en omstreken regio-voetbal.nl

Volop degradatiezorgen in Leerdam en omstreken

Nieuws 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM - In de regio Leerdam kampen de nodige clubs met degradatiezorgen. Liefst zeven clubs zijn nog in een hevige strijd om handhaving verwikkeld.

Voor twee van die clubs is handhaving nog slechts een theoretische mogelijkheid. LRC kijkt in de hoofdklasse A aan tegen een achterstand van acht punten op SVL. Als LRC dat gat wonderwel weet te dichten, dan wacht alsnog een loodzware nacompetitie. Daar komt bij dat zaterdag titelkandidaat Achilles Veen op bezoek komt en dan is een punt al een knap resultaat. 

Ook voor Leerdam Sport is handhaving in 2F een haast onmogelijke opgave. Met nog vier wedstrijden op het programma is het gat met De Zwerver zes punten. Bij Wilhelmina’26 zal simpelweg gewonnen moeten worden. Tricht is in die klasse nog in de strijd om promotie-nacompetitie en moet op bezoek naar Meerkerk. De thuisploeg is niet lekker in vorm en wellicht valt er voor Tricht wat te halen. 

1e klasse A
In de 1e klasse A zijn de perspectieven voor WNC iets rooskleuriger. Directe degradatie zal niet aan de orde komen en de veilige tiende plaats is met drie punten binnen handbereik. Toch kan WNC zich niet al teveel puntverlies veroorloven en de uitwedstrijd bij Zuidvogels is zeker niet makkelijk. Mochten de punten mee naar Waardenburg gaan, dan komt ook de ploeg uit Huizen binnen schootsafstand. 

In de 3e klasse C verkeert Asperen in de problemen. Het ontlopen van de nacompetitie is met een achterstand van zes punten op SC Everstein al een lastig karwei, maar ook directe degradatie dreigt nog. Bij winst komende zaterdag tegen concurrent Arkel zal die laatste zorg weg genomen worden, maar Asperen verkeert bepaald niet in grootse vorm. Als de gasten op het Asperense kunstgras winnen, is het gat nog slechts drie punten. Everstein is dus ook nog niet helemaal veilig en zaterdag wacht de derby tegen HSSC’61, dat nergens meer om speelt. 
Heukelum is in dezelfde klasse volop in de race om de nacompetitie voor promotie. In dat kader mag de thuiswedstrijd tegen Focus’07 geen problemen opleveren. 

Ook ASH vecht nog tegen degradatie uit de 3e klasse D al is de kans op zowel directe handhaving als directe degradatie niet bijster groot. Dus zal de ploeg rekening moeten houden met de nacompetitie. Uiteraard kan het geen kwaad om zaterdag te proberen de drie punten mee te uit Sprang-Capelle bij het bezoek aan SSC’55. 

Vierdeklassers
Voor de regionale zaterdagvierdeklassers zijn er uiteraard geen zorgen om te degraderen. Twee ploegen zijn nog in de strijd om promotie verwikkeld. Haaften is goed op weg richting de titel. In de derby tegen Herovina kunnen de nog altijd ongeslagen mannen van Denny van Geffen een volgende stap zetten. Ook Vuren doet nog mee om de prijzen. De ploeg staat er in de derde periode prima voor en kruist zaterdag de degens met de sterke concurrent MVV’58. SVS’65 voetbalt nog slechts om de eer en mag die proberen hoog te houden tegen subtopper Peursum. 

Ook zondagploeg Beesd moet in 4F nog aan de bak om het klassebehoud veilig te stellen. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet meer rechtstreeks lukken en dus wacht ook op sportpark Molenzicht de nacompetitie. Winst bij Wilhelmina kan het vertrouwen wellicht weer wat versterken. Rhelico heeft nog een kans om de promotienacompetitie te halen. Die kans is overigens minimaal, maar ze zullen die kans tegen HRC’14 in leven willen houden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33