VVAC-spits Bart Koomans naar SV Meerkerk
VVAC-spits Bart Koomans naar SV Meerkerk regio-voetbal.nl

VVAC-spits Bart Koomans naar SV Meerkerk

Nieuws 127 keer gelezen

OTTOLAND/MEERKERK - VVAC raakt z'n aanvoerder en topscorer Bart Koomans volgend seizoen kwijt aan SV Meerkerk.

De Ottolandse goalgetter had het moeilijk met zijn keuze. "Vooral vanwege mijn vrienden, die grotendeels ook bij VVAC in het eerste elftal voetballen. Vanaf de F'jes speel ik al met ze samen. Maar ze gunnen me de overstap."

Wat heet: toen Koomans (22) zijn besluit zaterdagmiddag na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Asperen in de kleedkamer bekendmaakte, klonk er applaus. Niet omdat de spelersgroep hun spits graag ziet vertrekken; integendeel. Wel omdat ze hem alle succes wensen bij zijn nieuwe club. Als hij t.z.t. maar weer terugkeert op De Put. "Dat gaat zeker gebeuren", laat Bart Koomans geen spoortje van twijfel.

Plafond
Bart Koomans is inmiddels aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht van VVAC bezig. "Er is al vaker belangstelling geweest van andere clubs. Maar het was mijn ambitie met VVAC naar de 2e klasse te promoveren. Helaas is dat tot nu toe niet gelukt. Nu informeerde SV Meerkerk. Zij spelen in de top van de 2e klasse. Ik wil later geen spijt krijgen dat ik het niet heb geprobeerd. Daarom heb ik de knoop na lang nadenken doorgehakt. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt."

Koomans heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur, temeer daar hij parallellen ziet met VVAC. "Qua club, qua sfeer en qua gezelligheid lijkt SV Meerkerk me vergelijkbaar met VVAC."

Enkele weken geleden vertrok ook spits Khalid Bendami bij VVAC. Hij leverde na een gesprek met trainer en leider zijn spullen in en stopte per direct op De Put. Mogelijk zorgt Aljan Dekker voor aanvulling van de selectie. De tweede doelman van Almkerk wil volgend seizoen gaan voetballen en traint al mee bij VVAC, waar hij dames- en jeugdtrainer is.

SV Meerkerk ziet naast Bart Koomans ook Wilmar van Bruggen (Peursum) komen.

Rick den Besten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden