VVAC-Asperen in teken van overleven in 3C
VVAC-Asperen in teken van overleven in 3C regio-voetbal.nl

VVAC-Asperen in teken van overleven in 3C

Nieuws 3 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Op vijf wedstrijden voor het einde van de competitie kan Topklasser SteDoCo zich nog niet veilig wanen. Het verschil van 5 punten met FC Lisse is hiervoor te fragiel. Een goed resultaat bij DVS'33 Ermelo zou daarom zeer welkom zijn. Gemakkelijk gaat dat niet worden, want de Veluwse ploeg is aan een uitstekend debuutseizoen bezig en staat keurig in de middenmoot.

In 1A zal koploper Sliedrecht meer dan op z'n hoede moeten zijn bij WNC. De Waardenburgers werken zich de laatste weken in een rap tempo omhoog, zijn vast van plan de p/d-nacompetitie te ontlopen en doen zelfs nog mee om de derde periode. Sliedrecht is dus gewaarschuwd.

Smitshoek kan bij Nieuw-Lekkerland officieus kampioen worden. De koploper is een klasse apart in 1C, maar wie weet zijn de Lekkerlanders in staat tot een stuntje.

2F
Hardinxveld staat in 2F net boven de rode streep, maar daarmee is alles gezegd. Achterover leunen is er bepaald niet bij. Nivo Sparta heeft slechts drie punten meer, dus Hardinxveld ruikt kansen aan de Sluisweg. De positie van De Zwerver is in 2F nog penibeler. Bij nummer voorlaatst Leerdam Sport'55 telt dan ook alleen de winst. Dat laatste geldt ook voor SV Meerkerk, als het de titelrace met Almkerk en Altena wil volhouden. Bij GRC 14 moeten de geelzwarten vol aan de bak, zoveel is zeker. GJS ontvangt koploper Almkerk. Met de goede perspectieven van GJS in de derde periode in het achterhoofd, is een verrassing zeker niet uitgesloten. Alblasserdam is het aan z'n stand verplicht te winnen van hekkensluiter Unitas.

3C
VVAC en Asperen zullen in hun onderlinge 3C-duel vol voor de drie punten gaan. VVAC weet dat het bij winst een hele grote stap richting directe handhaving zet. Asperen echter zal de confrontaties met VVAC en Arkel willen aangrijpen om weg te komen van een p/d-plek. Eén ding is zeker: beide ploegen draaien in de derde periode niet lekker en scoorden in de laatste vier wedstrijden allebei slechts twee keer. Groot-Ammers vecht voor één van z'n laatste kansen. Bij winst op SC Everstein, dat ook nog niet veilig is, gloort er weer een klein sprankje hoop op sportpark Gelkenes. Hoop die Arkel ook nog steeds heeft. Het treft het echter niet met runner-up Wieldrecht als tegenstander.

De Alblas, al zeker van de nacompetitie, ontvangt een Heukelum in vorm. Ameide zal het normaliter niet redden tegen het onaantastbare Brederodes en als Drechtstreek wil blijven meedoen om de derde periode moet er gewonnen worden van Focus'07. HSSC'61 en Streefkerk kunnen vrijuit spelen, hoewel Streefkerk op papier nog niet helemaal veilig is. Maar de kans dat de ploeg van Maarten van Gastelen daadwerkelijk nog in de problemen komt, is erg klein.

4C
Als de derde periode niet naar MVV'58 gaat, loopt Peursum in 4C het risico overal naast te grijpen. Aan dat doemscenario willen ze in Giessenburg vooralnog niet denken. Aan de Kerkweg tellen zaterdag alleen de drie punten tegen Herovina. Lekvogels lijkt kansloos tegen titelkandidaat Haaften, hetzelfde geldt voor SV Noordeloos tegen runner-up MVV'58 en Schelluinen zal in Brakel vertrouwen willen tanken met het oog op de nacompetitie.

Unitas-zondag is in kampioensvorm. In Drunen zou RKDVC dan ook geen al te grote sta-in-de-weg moeten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden