Giovanni Franken treedt tijdelijk terug bij RVVH
Giovanni Franken treedt tijdelijk terug bij RVVH regio-voetbal.nl

Giovanni Franken treedt tijdelijk terug bij RVVH

Nieuws 371 keer gelezen

RIDDERKERK - RVVH zal het tot aan het einde van het seizoen zonder Giovanni Franken moeten doen, meldt Voetbal Rotterdam.

Franken, die in mei over het UEFA-A diploma zal beschikken, had tot de winterstop dispensatie om als hoofdtrainer te fungeren. Na de winterstop werd zijn dispensatie, ondanks zijn positieve resultaten, niet verlengd. Na de winterstop trad Franken al terug en na de rechtzaak is besloten Franken definitief te laten terugtreden. Franken mocht na de rechtzaak wel verder als assistent trainer van Cor Lems, maar stelt dat dat door persoonlijke motieven van derden niet mogelijk wordt geacht.

Verklaring
De gehele verklaring van RVVH luidt: 'Giovanni Franken is in het bezit van de TC2 licentie en in afwachting van het uitreiken van zijn TC1 diploma loop mei 2016 door de KNVB. Het is Giovanni dus toegestaan om het resterende seizoen als assistent trainer de huidige hoofdtrainer Cor Lems te ondersteunen tijdens trainingen en/of wedstrijden van onze 1e selectie van RVVH. Echter, na ampel intern beraad met alle direct betrokkenen is er unaniem besloten om Giovanni het resterende seizoen terug te laten treden bij RVVH 1.

De dwingende moverende reden in dezen is dat RVVH en Franken er niet aan twijfelen dat vanwege persoonlijke motieven door 'derden’ getracht zal worden om koste wat het kost in de aankomende periode Giovanni in een kwaad daglicht te stellen door, zowel tijdens trainingen alsmede wedstrijden, aan te willen gaan tonen dat Giovanni in hun perceptie toch een taak uitoefent welke volgens de KNVB reglementen primair toebehoren aan die van een hoofdtrainer.  Bijv.; mocht Giovanni dan op een bewuste trainingsavond, conform instructie van en onder leiding van Cor Lems, een oefenvorm uitvoeren en/of begeleiden zou dat in het geval van Franken/RVVH doelbewust geïnterpreteerd gaan worden als zijnde het op dat moment acteren als hoofdtrainer.

Die derden zullen, zo ligt in de lijn der verwachting, het assistent zijn van Giovanni transformeren in een aangifte onbevoegd coachen als zijnde acterend als hoofdtrainer bij de Tuchtcommissie van de KNVB met als doel het laten schorsen van Giovanni door de KNVB voor acht wedstrijden onvoorwaardelijk zoals eerder opgelegd door de Tuchtcommissie middels een voorwaardelijke schorsing.

Daar middels het voeren van verweer de omgekeerde bewijslast in deze bijkans onmogelijk is door aan te tonen dat Giovanni op dat moment een opdracht van Cor Lems uitvoerde, zijn wij dus genoodzaakt om Giovanni hier tegen te beschermen en voornoemd besluit te moeten nemen. Dat dit met pijn in ons aller hart plaatsvindt spreekt voor zich, maar onze handen zijn in dezen gebonden. Giovanni zal het resterende seizoen op zaterdagen de wedstrijden van RVVH 1 als toeschouwer/supporter bijwonen om op die wijze zijn en ons 1e elftal te ondersteunen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33