Schokeffect bij Groot-Ammers?
Schokeffect bij Groot-Ammers? regio-voetbal.nl

Schokeffect bij Groot-Ammers?

Nieuws 189 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In verband met de voorjaarsvakantie is er komend weekend sprake van een inhaalprogramma, maar dat betekent niet dat er niets op het spel staat. Integendeel...

In de 1e klasse C zijn de verschillen klein, maar zeker is dat Nieuw-Lekkerland zich in een neerwaartse spiraal bevindt. Verlies bij Heerjansdam moet dan ook voorkomen worden. Zo niet, dan moet Lekkerland zich serieus zorgen gaan maken.

Periodetitel 2F
Alblasserdam-SV Meerkerk is de absolute kraker in 2F. Met 20 uit 8 heeft Meerkerk de periode nog altijd niet binnen. Alblasserdam zit met 17 uit 7 en een beter doelsaldo nadrukkelijk op het vinkentouw. Kortom, er staat heel wat op het spel op Souburgh. Een klein stukje verderop is dat eveneens het geval, want daar speelt De Zwerver tegen Wilhelmina'26. Beide clubs staan nu op een nacompetitieplek en willen de onderste vier graag verlaten. Ook op De Schans zijn de belangen dus groot.

Ook Hardinxveld wil zich veilig spelen. Winst op hekkensluiter Unitas is daarom een 'must'. GJS is na de winterstop nog niet in goeden doen. Wellicht dat in de thuisbeurt tegen GRC 14 de ommekeer komt.

Restant De Alblas-VVAC
In 3C wordt het restant van de derby De Alblas-VVAC donderdagavond 25 februari al gespeeld. Deze wedstrijd werd enkele weken geleden drie minuten voor tijd stilgelegd vanwege een zware blessure bij VVAC'er Sebastian de Wit, die binnenkort aan zijn knie geopereerd wordt. De Alblas hervat de partij met een vrije trap, VVAC start het restantje met tien man vanwege de rode kaart die Khalid Bendami na afloop kreeg. Als De Alblas alsnog weet te winnen, haalt het de tweede periode binnen. Blijft het 1-1, dan kunnen HSSC'61 en Wieldrecht nog langszij komen en gaat De Alblas dus nog iets langer in de wachtkamer.

Groot-Ammers - ASV Arkel is zaterdag 27 februari een regelrechte degradatiekraker. Grote vraag is of het congé van trainer Peter van Herpen voor een schokeffect zal zorgen. Om directe degradatie te voorkomen, is het treffen met Arkel zo'n beetje de laatste strohalm voor Ammers.

Streefkerk zal er alles aan doen zich via SC Everstein weer wat verder omhoog te werken. HSSC'61 staat knap vierde en bij winst op Heukelum, een pittige opgave trouwens, lonkt wellicht zelfs nog de periode. Drechtstreek ontvangt nummer 3 Wieldrecht, ook nog in de race voor de periode, en zal de eclatante zege op VVAC een passend vervolg willen geven.

Rijen-Unitas
Unitas wacht zondag een mooie uitdaging. De tweedeklasser neemt het op verplaatsing op tegen nummer 2 Rijen, dat virtueel koploper is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden