WNC begint aan cruciaal tweeluik
WNC begint aan cruciaal tweeluik regio-voetbal.nl

WNC begint aan cruciaal tweeluik

Nieuws 5 keer gelezen

REGIO LEERDAM – WNC staat aan de vooravond van een cruciaal tweeluik in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse A.

Na de verrassende winst op FC Breukelen wacht de Waardenburgers twee uitwedstrijden tegen directe concurrenten. Roda Boys en GDC zijn de twee ploegen die onder WNC op de ranglijst staan. Zaterdag gaat de ploeg van Cor Prein eerst op bezoek in Aalst. Een week later wacht de wedstrijd in Eethen.

Ook Leerdam Sport verkeert in de 2e klasse F in zwaar weer. Het spel is hoopgevend, maar afgelopen zaterdag werd wel weer verloren van Altena. Het is voor de ploeg van Danny Zinhagel zaak om komend weekend tegen Nivo Sparta de punten thuis te houden. 

HSSC'61-Heukelum
In Hei- en Boeicop staat in 3C de streekderby tussen HSSC’61 en Heukelum op het programma. Na de wedstrijd in Heukelum in het begin van het seizoen (5-0 winst voor de thuisploeg) constateerde Heicop-trainer Marten Boverhof dat die ploeg toch echt een maatje te groot was voor zijn net gepromoveerde team. Een halfjaar later staat HSSC echter doodleuk op gelijke hoogte. Een prestatie van formaat. Heukelum is bepaald niet in goeden doen en zal dus een pittige kluif hebben aan het bezoek aan Het Plein.

Ook onderin begint de spanning toe te nemen. SC Everstein staat maar net boven de streep en treft in Streefkerk een ploeg die de punten hard nodig heeft.

In de 3e klasse D krijgt ASH bezoek van SVW. De ploeg uit Hellouw liet bij SV Capelle tegen tien man de punten liggen, terwijl de Gorinchemers klop kregen van NEO’25. Wellicht kan ASH voor een stuntje zorgen.

Wanvertoning
Na de winst op Vuren staat er voor Herovina opnieuw een streekderby op het programma. MVV’58 komt op bezoek. Hoewel Herovina ruim van Vuren won, zal het spel beter moeten om ook MVV’58 punten afhandig te maken. Voor Meteren telt in de race om de titel alleen de winst. Datzelfde geldt uiteraard ook voor koploper Haaften, dat simpel moet winnen van laagvlieger Well. Vuren heeft na de wanvertoning in Herwijnen de kans op revanche als Brakel langs komt.

Zondag
Rhelico bivakkeert nog altijd in de (sub-)top van de zondagse 4e klasse F. De vraag is hoe lang de ploeg van Ferry van der Wal de goede resultaten vast kan houden. De wedstrijd bij koploper SCR is normaal gesproken een te lastige horde om punten mee te nemen naar Rumpt. Rhelico verrast echter al het hele seizoen, dus wie weet kan de ploeg ook in Rijswijk stunten. Beesd boekte afgelopen weekend een knappe zege bij HRC’14. In de thuisbeurt tegen Wilhelmina zullen de punten op Molenzicht moeten blijven om weer wat meer omhoog te kunnen kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33