Berry Powel: 'Volgend seizoen hoe dan ook in 2e divisie'
Berry Powel: 'Volgend seizoen hoe dan ook in 2e divisie' regio-voetbal.nl

Berry Powel: 'Volgend seizoen hoe dan ook in 2e divisie'

Nieuws 11 keer gelezen

WERKENDAM - Het was zaterdag in Scheveningen tien over half vier toen Berry Powel zich uit zijn trainingspak hees. Kozakken Boys was net op een 2-1 achterstand gekomen. “De afspraak was dat ik, indien noodzakelijk, een half uur zou spelen. Dat is het ook precies geworden.”

Powel stond twee minuten in het veld toen hij de bal van Arif Irilmazbilek kreeg en scoorde of hij nooit was weggeweest. Heel even spookte de vervelendste periode in zijn voetballoopbaan door zijn hoofd. In de laatste negenenhalve maand had hij geen serie wedstrijden meer gespeeld. Eind mei 2015 nog een wedstrijd om de landstitel tegen FC Lienden en dat was het.

Zijn meniscus zou kapot zijn, maar dat bleek later een verkeerde diagnose. De operatie was feitelijk voor niets geweest. Dokter Heijboer in Rotterdam kwam tot de conclusie dat een pees in de knie geïrriteerd was. De lijdensweg ging verder en een hamstringblessure wierp hem weer even terug.

“Via Danny Buijs kwam ik een maand geleden bij Michael Kuiper (Feyenoord) op Varkenoord terecht.” Met zijn programma kwam Powel voor het eerst vooruit. Hij speelde een half uur tegen GRC 14 en stapte zaterdag eindelijk weer eens in de spelersbus voor een wedstrijd waar het er om ging.

Gesloopt
“Ik zal nog hard moeten werken aan mijn conditie”, laat Powel op de maandag na zijn rentree in het eerste elftal van Kozakken Boys weten. “Ik was zaterdag na die invalbeurt tegen Scheveningen compleet gesloopt en moest happen naar lucht. Ik ben wel blij dat mijn knie, 48 uur later, geen enkele reactie geeft. Ik moet nu opbouwen. Deze week drie keer hard trainen. Zaterdag tegen Capelle mogelijk wat meer minuutjes maken en de week daarna misschien volledig in de EM Cup-wedstrijd tegen het Wilhelmina’26 van trainer Johan van der Werff.”

Het herstel komt Powel goed uit nu zijn gesprek met Kees Spaan over een contractverlenging nog moet plaatsvinden. “Het is afwachten hoe we daar uitkomen, maar wat de uitkomst ook is, ik speel volgend seizoen hoe dan ook in de nieuwe tweede divisie.” Bij welke club laat de Amersfoorter nog even in het midden.

Als hij vertrekt zou het zijn veertiende transfer worden. De op 2 mei 1980 in Amersfoort geboren Powel heeft een mooie serie clubs achter zijn naam staan. Met name bij De Graafschap is hij nog altijd een graag geziene gast. Hij begon met voetballen bij AFC Quick 1890. Vervolgens in 2002 naar Roda’46 (Leusden), 2003 FC Den Bosch, 2006 Millwall, 2006 De Graafschap, 2007 FC Groningen, 2008 ADO Den Haag, 2009 De Graafschap, 2010 Tarragona, 2011 Huracán Valencia, 2012 Elche, 2013 Heracles, 2014 Roda JC, 2014 Kozakken Boys.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden