Rick van Leijenhorst stopt bij Brederodes
Rick van Leijenhorst stopt bij Brederodes regio-voetbal.nl

Rick van Leijenhorst stopt bij Brederodes

Nieuws 19 keer gelezen

VIANEN – Rick van Leijenhorst, aanvoerder van het zondagelftal van Brederodes, komt dit seizoen niet meer in actie voor de groengelen.

Nadat Van Leijenhorst in 2011 van Sporting ’70 was overgestapt, ontwikkelde hij zich bij Brederodes tot een waardevolle voetballer met scorend vermogen (44 treffers in vier seizoenen), die een belangrijk aandeel heeft gehad in de promotie naar de derde klasse.

“Eind vorig seizoen twijfelde ik al of ik verder zou gaan”, zegt Van Leijenhorst. “Ik heb een baan met veel avonddiensten, ben trainer van de B1 van Brederodes die het heel goed doet en was met té veel dingen bezig. Daar komt bij dat ik vanwege een slepende liesblessure verre van fit ben, en dat zag je terug bij de trainingen en de wedstrijden. Vandaar dat ik heb besloten om, in elk geval dit seizoen, te stoppen als voetballer en me te richten op het trainerschap, dat ik op dit moment veel leuker vind.”

Voorbeeldfunctie
Trainer David Toxopeus heeft weinig waardering voor de visie van Van Leijenhorst. “Als aanvoerder heb je een voorbeeldfunctie. Niet alleen voor je team, maar ook voor de staf en voor de hele club. Ik vind dat Rick de spelersgroep in de steek heeft gelaten door er zélf voor te kiezen om te stoppen.”

Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden