Kanshebbers GJS en Arkel treffen elkaar al in poulefase
Kanshebbers GJS en Arkel treffen elkaar al in poulefase regio-voetbal.nl

Kanshebbers GJS en Arkel treffen elkaar al in poulefase

Nieuws 19 keer gelezen

GORINCHEM/ARKEL - Een echte kraker in de poulefase van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup is natuurlijk de match tussen GJS en ASV Arkel.  ASV-speler Robert Scheurwater heeft woensdagavond 23 december, 20.20 uur in elk geval al een tijdje met rood omcirkeld in zijn agenda.

“We hebben redelijk veel zaalvoetballers. Remie Schuurman, Jeffrey Scheffers en ik zijn actief bij Jogadores. Niek Trappenburg is tijdelijk gestopt in verband met studie, maar kan ook aardig ballen in de zaal. En dan hebben we natuurlijk nog Fitim Meha, de spits van ZVG.”

Met Sander Antonio op de bank start Arkel tegen Ameide. “Net als Peursum is het moeilijk iets over deze tegenstander te zeggen. Geen echte zaalvoetballers en dus zullen ze waarschijnlijk heel teruggetrokken spelen. Op papier moeten we kunnen winnen, maar vaak is de praktijk anders. GJS is leuk om tegen te spelen. Ik had er voor de loting op gehoopt. Het is de tweede wedstrijd in de poulefase, die in mijn ogen twee kanten op kan. Of spannend, of een heel saai schaakspel. We gaan het zien”, aldus Scheurwater, opgegroeid in Gorinchem Oost en vorig jaar nog coach van GJS.

Ambities
Zijn oud-ploeggenoot Mathijs de Groot steekt de Dalemse ambities niet onder stoelen of banken. “We gaan voor het hoogst haalbare. Vorig jaar was ik trots op ons team en de tweede plaats. In het supermooie toernooi konden we in 2014, door het trainingskamp van het eerste, niet onze beste spelers opstellen. Nu wel, GJS komt met het sterkste team. Quincy Bartens en Louis Damen vormen de ijzersterke voorhoede en achterin zijn Sjors Hendriks en Stefan Hölzken inmiddels ervaren jongens. Zelf sta ik op doel en heb ik, in nood, Jari van Baalen als tweede keeper achter mij staan. Want in de zaal weet je het nooit, je hebt als doelman zo een paar minuten straftijd aan je broek.”

De Groot, door een drukke baan en weinig trainingsmogelijkheden op het veld actief in GJS 3, heeft al voorpret. “Onze jeugdspelers zijn al jaren succesvol in De Oosterbliek en staan na afloop van hun wedstrijden ook voor ons op de banken. Daar kan ik echt van genieten. Ze scanderen je naam en komen na afloop voor een handtekening. Schitterend toch?! En daarom moeten we deze editie, nu we compleet zijn, de seniorenafdeling van GJS neerzetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden