SVW wil goed voor de dag komen in De Oosterbliek
SVW wil goed voor de dag komen in De Oosterbliek regio-voetbal.nl

SVW wil goed voor de dag komen in De Oosterbliek

Nieuws 201 keer gelezen

GORINCHEM - SVW zal met een mix van Gorinchemse talenten en spelers van het voormalige Dutch Soccer Team Eritrea deelnemen aan het negentiende zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup.

“Op verzoek van het bestuur van SVW zit ik zelf op de bank. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II concentreren we ons op het zaalvoetballen. Met de jongens die we nu nog in de A-selectie hebben”, blikt SVW-coach Robertino Lotto vooruit. Door interne strubbelingen kan de geplaagde oefenmeester geen beroep doen op ras zaalvoetballers als John Wijnbelt, Michael Kooijman en Mohammed Boukrouche. 

“Na de vele -naar mijn mening opgeblazen en te breed uitgemeten-  negatieve berichten in de pers, wil SVW goed voor de dag komen. Vanaf het pasjesincident aan het begin van het seizoen bij Sparta’30 zijn alle ogen op SVW gericht. We worden de laatste vier maanden onterecht afgeschilderd als een knokploeg. In De Oosterbliek krijgen we een mooie gelegenheid om te presteren en 2015 positief af te sluiten. Dat gaan we doen met Eritrese jongens en enkele Gorcumse talentjes, zoals Sergio Thijs.”

Roemenië
Lotto weet nog niet wat hij van zijn manschappen kan verwachten. “Ik heb ze nog niet in de zaal zien spelen, maar ik weet dat het merendeel in Roemenië ook in indoorhallen actief is geweest. Verder oefenen we op ons kunstgras vaak 5 tegen 5 en voetballen mijn spelers op het Cruyff-court in de Haarwijk. Om ze een idee te geven van het toernooi, heb ik videobeelden laten zien. Een voorspelling durf ik niet te doen. Leerdam Sport en Hardinxveld zijn goed voetballende ploegen. ASH zal waarschijnlijk wel voor de pot gaan hangen”, aldus Lotto, die zelf als speler van SC Gorcum ooit de eerste doelpuntenmaker van het toernooi was. “Dat is lang geleden hoor, in de nadagen van mijn carrière…”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden