Volop derby's in 'Brabantse' groep D van Champions Cup
Volop derby's in 'Brabantse' groep D van Champions Cup regio-voetbal.nl

Volop derby's in 'Brabantse' groep D van Champions Cup

Nieuws 8 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - Poule D is in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup een fantastische poule, met een drietal Brabantse ploegen en het Gorcumse Unitas als topfavoriet. Of niet Almkerk-coach Edwin de Leeuw?

“Eerlijk gezegd ben ik nog niet echt met mijn gedachten in de Gorcumse Oosterbliek. We hebben er ontzettend veel zin in, maar na afgelopen zaterdag de topper tegen Alblasserdam te hebben gespeeld staat voor komend weekend nog de bekerkraker tegen Achilles Veen op het programma. Na deze zware wedstrijd op het veld, spelen we ‘s avonds al in de zaal tegen Sleeuwijk.”

Even de knop omzetten dus voor de Almkerkers. “We hebben bovendien enkele afwezigen, vandaar dat we zaalselectie aanvullen met de A-junioren Niels Hofstede en Milan Schreuders. Het wordt sowieso een happening, want je speelt niet elke week voor 1400 toeschouwers. Ik ben tevreden als we de poulefase overleven. Met naast Sleeuwijk ook GRC 14 en Unitas als tegenstanders wordt dat niet eenvoudig. Maar nog belangrijker is dat alle spelers heel blijven, want het veldvoetbal blijft natuurlijk belangrijker.”

Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft bivakkeren de blauwwit gestreepten in het tweede weekend van januari in Maastricht. “We spelen met twee teams een indoortoernooi in Kerkrade.”

Echte zaalvoetballers
Assistent-trainer Rienie van Iersel zit op de bank bij buurman Sleeuwijk. “Ook wij hebben enkele blessures. Maar gelukkig beschikken we met Josbert Wemmenhoven, Erik Blokland en Gerard van den Adel, normaliter actief in een lager elftal, over echte zaalvoetballers. Verder kunnen selectiespelers als Jeffrey Molhoek en Niels den Haan ook goed uit de voeten in de zaal.”

Als teambuilding heeft Van Iersel een oefenpotje geregeld. “Ik ben echt benieuwd hoe het gaat lopen, waarbij de openingswedstrijd tegen Almkerk belangrijk is voor het verloop van het toernooi. Want als je die pot verliest, speel je de overige twee wedstrijden direct om niet uitgesloten te zijn voor de volgende editie. Unitas is in mijn ogen altijd wel favoriet.”

Unitas-mix
De Gorcumse zaalcoach Marco Viveen tempert de verwachtingen voor zijn team. “Unitas treedt namelijk aan met een totaal andere ploeg dan in voorgaande jaren. Zonder de aanwezigheid van Christiaan Perrier en Mohammed Boukrouche missen wij de nodige ervaring. Het wordt een mix van de zondag- en de zaterdagafdeling aangevuld met jeugdspelers, die in zaal actief zijn bij Jogadores”

Maar Viveen ziet wel kansen voor zijn team. “In onze poule zijn er veel derby’s en dat kost energie voor de spelers van GRC 14, Sleeuwijk en Almkerk. Daar zouden wij ons voordeel uit kunnen halen. Bovendien moet Unitas wel ‘wat’ neer willen zetten, we kunnen natuurlijk niet afgaan. Zoals vorig jaar in de halve finale, toen we tegen GJS na een 2-0 voorsprong iets te frivool gingen spelen en werden uitgeschakeld. Dat mag niet meer gebeuren. Overigens vind ik het wel jammer dat er steeds minder pure veldvoetballers in de zaal actief zijn, ook bij ons hoor. Het toernooi is meer professioneler geworden.”

Bedrijvencompetitie
De eerste tegenstander voor Unitas is GRC 14, met ook een aantal zaalvoetballers in de gelederen. “Wij zijn op maandagavond actief in De Jager. Van oorsprong een bedrijvencompetitie, maar de afgelopen jaren is het niveau wel verbeterd. Ik voetbal voor de plaatselijke kroeg in Rijswijk. Dit wordt mijn vierde toernooi en ik hoop met GRC 14 de kwartfinale te halen. Net als een paar jaar geleden met Rijswijkse Boys onder Hans Rigters. Helaas werden we toen in de kwartfinale met 6-0 weggespeeld door Unitas”, herinnert Michael van den Oever zich de pijnlijke nederlaag nog heel goed.

“Datzelfde Unitas is nu onze eerste tegenstander. Een mooie openingswedstrijd, dan weten we gelijk waar we staan.”  Na het optreden in De Oosterbliek vertrekken de GRC-ers op 7 januari voor een paar dagen naar het Spaanse Torremolinos, om de accu op  te laden voor de tweede seizoenshelft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden