Heicop kijkt uit naar derby tegen SC Everstein
Heicop kijkt uit naar derby tegen SC Everstein regio-voetbal.nl

Heicop kijkt uit naar derby tegen SC Everstein

Nieuws 38 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In de laatste volledige speelronde voor de winterstop staat de derby tussen HSSC'61 en SC Everstein op de rol. @RVoetbal zal erbij zijn op Het Plein. Beide clubs delen momenteel de vijfde plaats, waarbij HSSC'61 de laatste weken een stabielere indruk maakt dan de opponent uit Everdingen.

Voor topklasser SteDoCo zal er naar verwachting weinig te halen zijn in en tegen Spakenburg.

Eersteklasser Sliedrecht moet zich zien te herstellen van de tik die DFS uitdeelde. Winst is bij JSV Nieuwegein is noodzakelijk om de nog altijd riante voorsprong niet te veel te laten slinken.

Nieuw-Lekkerland lijkt toe aan de winterstop en moet zien dat het geen steek laat vallen tegen Bruse Boys. De aanhang rekent erop dat de punten op sportpark Excelsior blijven.

Ongenaakbaar
Papendrecht ontvangt in de westelijke 2e klasse de ongenaakbare koploper SC Feyenoord. Maar Papendrecht is de runner-up, dus wie weet zit er een stuntje in.

Alblasserdam speelt de topper in en tegen Almkerk. Bij winst neemt Alblasserdam de koppositie over en dat zou een verrassing van jewelste heten. Hardinxveld wil weg uit de gevarenzone en zal kansen zien tegen Altena, dat meer steken laat vallen dan in de eerste periode. De opmars van SV Meerkerk in 2F is even knap als opmerkelijk. Maar de uitbeurt tegen Tricht gaat pittig worden, want ook deze ploeg verkeert in blakende vorm. GJS zit in een mindere fase. Het thuisduel tegen De Zwerver biedt volop kansen op herstel. Unitas krijgt het op Molenvliet zwaar tegen Nivo Sparta.

Aansluiting
Streefkerk wil de winst op Focus'07 een passend vervolg geven, maar dat zal bij koploper Brederodes niet meevallen. VVAC won twee derby's op rij. Wieldrecht is van een andere orde, maar voelt wellicht de druk van het in het spoor willen blijven van Brederodes. ASV Arkel heeft de aansluiting met de onderkant van de middenmoot (bijna) te pakken. Winst op Asperen is noodzakelijk om met vertrouwen de winterstop te kunnen ingaan. Groot-Ammers heeft inmiddels de rode lantaarn in handen. Het wachten is op een zege die de geelzwarten over het dode punt heen helpt, maar op medewerking van De Alblas lijkt de ploeg van trainer Van Herpen niet te hoeven rekenen. Ameide wil de 'dip' van de laatste weken wegspoelen met een goed resultaat tegen het bezoekende Drechtstreek.

Winstkansen
Voor de Alblasserwaardse vierdeklassers liggen er zaterdag volop winstkansen. Lekvogels (tegen TEC), Peursum (tegen SVS'65), SV Noordeloos (tegen Well) en Schelluinen (tegen Kerkwijk) zullen het allevier alleen voor drie punten willen doen.

Een subtopper voor zondagtweedeklasser Unitas, dat tegen Rijen speelt. Met een overwinning zou Unitas zich stevig in de top-3 spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden