Alje Schut: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit'
Alje Schut: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit' regio-voetbal.nl

Alje Schut: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit'

Nieuws 84 keer gelezen

WERKENDAM - Alje Schut is bij Kozakken Boys de speler met de meeste ervaring. Hij kwam tweehonderd wedstrijden uit voor FC Utrecht en won twee keer de KNVB-beker, destijds nog de Amstel Cup. Historisch was de 4-1 winst in De Kuip tegen Feyenoord, waarbij Dirk Kuijt nog voor de Utrechters scoorde.

“Ik heb niet speciaal iets met AZ, maar vanuit de periode dat ik bij FC Utrecht actief was weet ik wel dat zij altijd over aardige spitsen beschikten. In mijn laatste FC Utrecht tegen AZ stond ik tegenover Graziano Pellè. Eerder had ik tegen de Alkmaarders met Ari Da Silva en Mounir El Hamdaoui te maken. In principe hebben wij volgende week geen schijn van kans. Heel misschien als wij top zijn en alles mee hebben en zij hebben een heel slechte dag en pakken een rode kaart, dan is er voor ons een kansje. Ik zie deze wedstrijd voor ons als een beloning voor alle wedstrijden die wij tot nu toe gespeeld hebben. Wij zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen en je kunt altijd een keer stunten, maar ik heb niet de illusie dat Kozakken Boys een kans heeft tegen AZ. Ik vind dat er nu bij AZ met Vincent Janssen, toch de spits van Jong Oranje, en opnieuw El Hamdaoui een spitsenduo van formaat staat. Bovendien hebben ze net Ron Vlaar gekocht. Die gaat tegen ons echt wel spelen. Voor AZ is zo’n wedstrijd tegen amateurs een goede gelegenheid om hem ritme te laten opdoen. Voor onze spitsen is het leuk om tegen een van de uitblinkers van het laatste WK te mogen spelen.”

Ongeslagen
Schut draait aan het einde van zijn betoog toch een beetje bij. “Natuurlijk gaan wij er alles aan doen om tegen AZ een goed resultaat neer te zetten. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Alje Schut - hij deed maandag examen voor het UEFA C-diploma - verliet vorige week donderdag ziek de training en was er in Veenendaal tegen GVVV niet bij. “Ik verwacht er zaterdag tegen IJsselmeervogels weer gewoon bij te zijn.”

Wie de statistieken er op naslaat ziet dat Kozakken Boys dit seizoen met Alje Schut in het team nog geen enkel duel verloor. Als Schut zijn ongeslagen status nog twee wedstrijden volhoudt, staat Kozakken Boys bij de laatste acht van het bekertoernooi.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden