'LRC niet veel minder dan andere teams in hoofdklasse A'
'LRC niet veel minder dan andere teams in hoofdklasse A' regio-voetbal.nl

'LRC niet veel minder dan andere teams in hoofdklasse A'

Nieuws 25 keer gelezen

LEERDAM - Feitelijk geniet LRC Leerdam-trainer Marcel van Steenis week in week uit van de wedstrijden van zijn team in de hoofdklasse. “Wij zijn echt niet zoveel minder dan veel andere teams in deze klasse. Wij wonnen bijvoorbeeld met 3-0 bij Huizen, op dit moment de koploper in onze afdeling.”

Na afloop fileerde Huizens trainer Henk van de Pol op zijn bekende positieve wijze. “Wij zijn door LRC op onze plaats gezet. Deze ploeg heeft een goede spelopvatting en staat natuurlijk veel te laag op de ranglijst”, liet Van de Pol zijn licht op LRC Leerdam schijnen. En er zit een kern van waarheid in zijn verhaal, vindt Van Steenis. “Wij creëren op hoofdklasseniveau meer dan genoeg kansen, maar schieten ze niet binnen. Dat is een probleem. Bovendien zijn de verschillen klein. Ik zie ook geen ploegen die minder zijn dan wij en dus komt het op details aan. Dat het lastig zou worden wisten wij, maar handhaving is niet onmogelijk.”

Onterecht
Van Steenis vervolgt: “Zaterdag tegen Bennekom stonden wij goed, met drie verdedigers van ons tegen twee spitsen van hun. Wij verloren in mijn beleving onterecht omdat wij met name de eerste helft domineerden en de meeste kansen kregen. De eerste de beste kans voor Bennekom was meteen raak. Dat overkomt ons niet voor het eerst. Maar als het team twee van de vijf open kansen voor rust had benut, was het natuurlijk een andere wedstrijd geworden. Na de pauze zette Bennekom het anders weg en dat is ook de hoofdklasse. Wij kregen het moeilijker, maar hadden de 1-1 voor het binnenschieten. Echter, in de slotfase hadden we het aan Giordano van der Pol te danken dat het 1-0 bleef.”

DOVO
Zaterdag komt DOVO, nog altijd in de top tien van beste amateurclubs aller tijden, naar Bruinsdeel. Een grote naam in het amateurvoetbal. Veelvuldig kampioen op het hoogste niveau bij de amateurs. Bracht spelers als Frans Adelaar en Ronald Spelbos naar de eredivisie, maar leeft wel met een groot trauma. Niet zij, maar de ‘blauwen’ van de overkant van sportpark Panhuis, GVVV,  speelt in de topklasse. Ook Hans Kraay jr. kan de ploeg niet genoeg omhoog stuwen.

LRC Leerdam zal Mo Houdoe zaterdag tegen DOVO natuurlijk missen. De verdediger herstelt na de botsing met een Bennekom-aanvaller. Houdoe werd onderweg van Bennekom naar Leerdam onwel en moest vanuit de bus naar het ziekenhuis vervoerd worden. Na een serie scans in het UMC Utrecht mocht hij pas in de nacht naar huis. Het gaat inmiddels beter met de Rotterdammer. Richard Sahetapy en Rico Pires Leocádio zijn nog niet fit genoeg. Het is ook nog altijd wachten op voormalig teamcaptain Arie van Houwelingen.

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33