Dirk Elbertse per direct weg bij Lekvogels
Dirk Elbertse per direct weg bij Lekvogels regio-voetbal.nl

Dirk Elbertse per direct weg bij Lekvogels

Nieuws 16 keer gelezen

LEXMOND – Vierdeklasser Lekvogels moet met onmiddellijke ingang op zoek naar een nieuwe trainer. Dirk Elbertse heeft per direct zijn samenwerking beëindigd bij de Vogels uit Lexmond.

“Een vreemde gang van zaken, want in principe liep mijn contract door tot 30 juni 2017. Elk jaar evalueren we voor 15 januari. Maar anderhalve week geleden werd mij eenzijdig meegedeeld dat ik aan het eind van dit seizoen kon vertrekken. Ik heb geen enkel argument gehoord, behoudens het feit dat het gevoel niet goed zou zijn. Nou, dat voelde bij mij als een dolk in mijn rug”, aldus de ervaren Elbertse.

Erg zeer
De 62-jarige oefenmeester mocht het voetbaljaar wel afmaken. “Maar dat had ik geen zin in. Want inmiddels had ik wel begrepen dat het geen unaniem bestuursbesluit is geweest en dat de spelersgroep niet was ingelicht. Met mijn goede vriend en ook bestuurslid Jaap van Reeuwijk heb ik, na overleg met de VVON en mijn boekhouder,  de zaakjes goed kunnen afronden. Jaap is het trouwens ook niet eens met het bestuursbesluit. Op dat geld zit ik trouwens niet te wachten, veel liever was ik trainer gebleven. Op verzoek van het vorige bestuur en zonder te hoeven solliciteren, ben ik hier voor een vierde periode hoofdtrainer geworden en dan doet dit besluit zeer. Heel erg zeer.”

Elbertse wil niet met modder gooien. “In al die jaren is Lekvogels echt mijn cluppie geworden. Ik ben al 25 jaar lid van de Vrienden van Lekvogels en dat blijf ik ook. En verder zal ik heus nog wel een keertje bij de club komen kijken.”

Toe aan iets anders
Lekvogels-voorzitter Jan de Jong begrijpt de teleurstelling bij Dirk Elbertse. “De beslissing om niet verder te gaan is bij Dirk heftig aangekomen en daar hebben we alle begrip voor. Maar als bestuur zijn we, ook nadat we informatie vanuit de vereniging hebben ontvangen, unaniem van mening dat onze jonge groep spelers toe is aan een nieuwe trainer. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de resultaten nu wel acceptabel en staan we in de middenmoot op een keurige zesde plaats. Volgend seizoen wordt de selectie aangevuld met weer een aantal talentvolle A-junioren. Wij zijn toe aan iets anders en dat hebben we Dirk ook verteld. Ondanks de driejarige verbintenis was dat contractueel ook mogelijk.”

Aanvankelijk zou Elbertse het seizoen afmaken, maar al snel werd dat 1 januari. “Maar zaterdag na de wedstrijd deelde Dirk mee per direct te stoppen. Nogmaals, we hebben alle begrip voor zijn teleurstelling en snappen absoluut zijn emoties. Maar we vinden het wel uitermate jammer dat hij het zo oppakt. We respecteren zijn beslissing, maar we zijn er niet blij mee.”

En dus moet De Jong cs op zoek naar een nieuwe trainer. “De komende twee wedstrijden tot aan de winterstop zal leider Arno Stravers voor de groep staan. Ondertussen moeten we een nieuwe trainer zien te vinden, die onze superjonge groep voetballers naar een hoger plan wil tillen.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44