Nieuwe sporthal Giessenburg op hoofdveld Peursum
Nieuwe sporthal Giessenburg op hoofdveld Peursum regio-voetbal.nl

Nieuwe sporthal Giessenburg op hoofdveld Peursum

Nieuws 18 keer gelezen

GIESSENBURG • De nieuwe sporthal  in Giessenburg verrijst op het hoofdveld van voetbalvereniging Peursum. Tussen het sportpark en zwembad De Doetse Kom komen daarnaast faciliteiten om uiteenlopende evenementen en activiteiten te houden.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het overleg van maandag tussen het gemeentebestuur en de betrokken Giessenburgse partijen over de ontwikkeling van het terrein langs de Kerkweg.

“Heel mooi dat er na een moeilijk proces genoeg veerkracht was om toch vooruit te blijven kijken”, zegt wethouder Elisabeth van Leeuwen. “Wij zetten met het plan in op een clustering van sportieve voorzieningen en clustering van recreatieve voorzieningen met het park als bindend element. Over de gehele linie kunnen alle betrokkenen achter deze plannen staan.”

Dure variant
De bouw van een sporthal op het hoofdveld van Peursum betekent een terugkeer naar de plannen van 2010, toen op het laatste moment de realisatie van een nieuw sportpark niet doorging. Een dure variant, omdat hiervoor een nieuw voetbalveld nodig is en een tweede veld gedraaid moet worden. Van Leeuwen: “Over wie wat betaalt, gaan we in overleg met Peursum. De club heeft na het stopzetten van de subsidie vanuit de gemeente geld meegekregen voor onder meer onderhoud. Zij begrijpen zelf ook dat ze daarom hier een bijdrage aan moeten leveren.”

De Doetse Kom
Een ander struikelblok was zwembad De Doetse Kom. Om extra inkomsten binnen te halen, wilde het bestuur graag de verbinding met het sportgedeelte maken. De oplossing: het aanbrengen van faciliteiten voor evenementen en activiteiten op het terrein tussen het zwembad en het sportpark. “We roepen iedereen op om daar voorstellen voor te doen. Voorbeelden zijn een baan voor mountainbikers of een beachvolleybalveld. Maar de aanleg is niet het belangrijkste. Het moet gaan leven en daarvoor zal de inzet van niet alleen de clubs, maar van heel het dorp nodig zijn.”

Overigens is ook Belangenvereniging Park Giessenburg, die zich inzet voor behoud van het groen langs de Kerkweg, akkoord. “Zij wilden tegengaan dat het park volgebouwd zou worden. Dat gebeurt nu niet. We gaan nu kijken hoe we de faciliteiten aan kunnen leggen en tegelijkertijd de rust in het park kunnen bewaren.” 

Op de vraag wanneer alles klaar is, kan wethouder Van Leeuwen nog geen antwoord geven. “We doen wat we kunnen. Niemand heeft belang bij vertraging.”

Geurt Mouthaan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden