Derby VVAC-Streefkerk niet van belang ontbloot
Derby VVAC-Streefkerk niet van belang ontbloot regio-voetbal.nl

Derby VVAC-Streefkerk niet van belang ontbloot

Nieuws 21 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Nu het amateurvoetbal langzaam maar zeker richting de winterstop gaat, komt er meer en meer tekening in de ranglijst. En dus nemen de belangen met de week toe. In dat kader is onder meer de 3C-derby tussen VVAC en Streefkerk komende zaterdag een interessante ontmoeting.

Topklasser SteDoCo neemt het op tegen middenmoter Excelsior Maassluis. Een verrassing valt niet uit de sluiten, want het onderlinge verschil bedraagt 'slechts' vijf punten.

De positie van 1A-koploper Sliedrecht is riant. Montfoort-uit moet ook te doen zijn voor de brigade van Kees van Loon.

Nieuw-Lekkerland treft een Pelikaan dat het dit seizoen moeilijk heeft in 1C. De verwachting is dan ook dat de punten op sportpark Excelsior zullen blijven.

Papendrecht is in de westelijke 2e klasse de aansluiting enigszins kwijtgeraakt. Het kan zich op eigen veld tegen Spirit geen nieuwe misstap veroorloven.

Opmars
Titelkandidaat GJS krijgt in 2F runner-up Alblasserdam op bezoek. Een interessant treffen, zoveel is zeker. SV Meerkerk moet op Molenvliet Unitas kunnen weerstaan, terwijl De Zwerver de handen vol zal hebben aan Tricht, dat na een valse start aan een gestage opmars bezig is.

Zederiks onderonsje
In 3C is het de vraag wie er voorlopig naar beneden moet kijken: VVAC of Streefkerk. Op De Put zal het antwoord worden gegeven of VVAC zich na vier nederlagen op rij weer kan oprichten. HSSC'61 en Ameide vechten op Het Plein een Zederiks onderonsje uit. Ameide is licht favoriet, maar mag de Heicoppers geen moment onderschatten.

ASV Arkel gaat tegen SC Everstein op jacht naar de tweede zege. Drechtstreek krijgt een kluif aan koploper Brederodes en het kwakkelende Groot-Ammers moet zich vastbijten in het gegeven dat de klap van het mislopen van de periodetitel wellicht flink is aangekomen bij Heukelum.

Giessenlanden-derby
Schelluinen is 'stilletjes' naar de tweede plaats in 4C geslopen. Kan het die positie waarmaken in de Giessenlandse derby tegen SV Noordeloos? Peursum-MVV'58 is in deze klasse een topper. De winnaar blijft een belangrijke uitdager van koploper Haaften. Lekvogels treft een Herovina in vorm.

Zondagtweedeklasser Unitas maakt deel uit van de kopgroep. Winst op HVV'24 is noodzakelijk om minimaal in het spoor van de top-3 te blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 3 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 4 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 11 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 12 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44