Hedel hapert door blessures, maar wil blijven meedoen om de prijzen
Hedel hapert door blessures, maar wil blijven meedoen om de prijzen regio-voetbal.nl

Hedel hapert door blessures, maar wil blijven meedoen om de prijzen

Nieuws 13 keer gelezen

HEDEL - Er hoeven maar enkele waterdragers geblesseerd te zijn of de promotieaspiraties van Hedel lopen meteen gevaar.

De club die tot voor kort meedraaide in de topdrie van de vijfde klasse C liep in rampmaand november averij op. De 8-2 bekernederlaag van afgelopen zondag bij De Raven meegerekend, staat de teller al op drie nederlagen op rij. In de competitie verloren de mannen van trainer Ben Hoek van Alem (3-4 na een 2-0 voorsprong) en koploper Berkdijk (3-2).

Door de nederlagen tegen de huidige nummers één en twee is de conclusie gerechtvaardigd dat Hedel nog niet slaagt voor grote examens. Hoek wijt de terugval aan blessures. Aanvoerder Bjorn Cevat is al enkele weken uitgeschakeld wegens een rugblessure en ook Tim Quick (hamstringproblemen) is uit de roulatie.

Hoek: “Dat zijn wel twee jongens uit de as waardoor je automatismen mist en als ploeg minder snel de juiste beslissing neemt. Komt bij dat Sander Verbeek en Patrick Jansen net terugkomen van een blessure en nog wedstrijdritme missen om op de juiste momenten beslissend te zijn. Hedel heeft vijf à zes jongens die het verschil kunnen maken, constant nodig. Zijn zij geblesseerd, dan raken we achterop.”

Fysiotherapeut
Het voorkomen van blessures is dan ook de reden waarom de vijfdeklasser de fysieke gesteldheid van de spelersgroep continu tegen het licht laat houden door een fysiotherapeut: Martin de Waal, niet toevallig ook speler in het eerste. “We willen het hele seizoen fit en compleet blijven”, aldus Hoek. “Dat betekent dat we gedoseerd trainen en mogelijke overbelasting goed in de gaten houden.

Veel blessures zijn ook het gevolg van domme pech. Tegen Alem viel Tim Quick op de bal waardoor hij raar op zijn stuitje terechtkwam. Daardoor schoot de blessure via de hamstring naar zijn rug.”

Heksenketel
Hoek - “ik ben een prestatietrainer” - wil koste wat kost promotie realiseren. Daarvoor liggen nog twee routes open: de titel en de nacompetitie. Voor het eerste doel acht Hoek zich nog niet kansloos, ook al is de achterstand op Berkdijk intussen opgelopen tot zeven verliespunten. “Berkdijk heeft de toppers gewonnen, maar dat was wél thuis en spelen in Berkdijk kan nu eenmaal een heksenketel zijn. Uit moet ik nog zien of ze de punten pakken en bovendien hebben de laatste jaren uitgewezen dat Berkdijk na de winterstop veel punten morst. Als wij dan een goede serie neerzetten, kan het zomaar gebeuren dat we ze voorbij streven.”

Anders moet promotie gestalte krijgen via de nacompetitie. Hiervoor kwalificeert zich in het gunstigste geval zelfs de nummer vier in het eindklassement. Hoek: “Hedel heeft een enorme honger naar promotie. Ook het woord kampioenschap is gevallen ja, maar dan moeten we echt compleet zijn, zonder blessures.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 6 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 6 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 7 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 20 uur geleden