Gwaeron Stout: 'Stemming in de bus werd al snel minder'
Gwaeron Stout: 'Stemming in de bus werd al snel minder' regio-voetbal.nl

Gwaeron Stout: 'Stemming in de bus werd al snel minder'

Nieuws 28 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys-middenvelder Gwaeron Stout werd het onbewuste middelpunt in het inmiddels bekende uitduel met HBS. Een ijsbeentje zorgde ervoor dat zijn wedstrijd er al na twaalf minuten op zat. Madjer Lukoki verving hem, de Boys wonnen, maar werden door de KNVB wel uit het bekertoernooi gezet. 'Ontzettend zuur', zegt Stout.

"Hoewel de KNVB nu de regels volgt, is het natuurlijk erg balen voor ons. Een onbewuste administratieve fout zorgt ervoor dat we uit de beker liggen. Ondanks mijn blessure heerste er bij mezelf en in de selectie blijdschap na de 1-2 overwinning. Het is niet vanzelfsprekend dat we zover in het toernooi komen, dus dat mocht gevierd worden."

Eenmaal in de bus voor de terugreis naar Werkendam werd de stemming al snel minder. "Het bestuur, onder wie Kees Spaan, merkte dat er iets niet in orde was met het wedstrijdformulier. Je gaat dan wel beseffen dat het over kan zijn, maar aan de andere kant blijf je hopen op een menselijk besluit."

Opkikker
Dat kwam er zoals bekend niet. "Zonde. Voor ons, maar ook zeker voor wedstrijdsecretaris Tijs Verdoorn. Namens de selectie hebben we hem op het hart gedrukt dat zoiets kan gebeuren. Een opkikker die hij goed kon gebruiken."

Noodgedwongen moest Stout de twee gewonnen competitieduels met Rijnsburgse Boys (3-0) en Katwijk (2-1) vervolgens laten schieten. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree tegen FC Lisse (3-3). "Ongelooflijk dat we die wedstrijd niet winnen", blikt hij terug. "Zonder echt goed te spelen maken we er drie en dan mag het nooit zo zijn dat je niet wint."

Wedstrijdritme
Desondanks bezet Kozakken Boys na twaalf speelronden een gedeelde eerste plek in de Topklasse Zaterdag. Voor medekoploper Spakenburg wacht komend weekend de clash met IJsselmeervogels, terwijl de Werkendammers bekeren tegen RKDVC 2 (getraind door voormalig Raptim-trainer Mo Duzgun, die tevens trainer is van Kozakken Boys B1, LS). "Een paar jongens uit ons team gaan daar kijken, maar vanwege mijn eerdere blessure ben ik geselecteerd voor het bekerduel. Het kan persoonlijk geen kwaad om weer wat wedstrijdritme op te doen. Uiteraard hopen we op een goed resultaat voor ons." 

Bewuste keuze
Onlangs verlengde de 22-jarige Stout nog zijn contract op de Zwaaier. "Een bewuste keuze. Ik heb het er naar mijn zin, pak mijn speeltijd mee, maar ook ik heb ambities. Ik speel nu vier jaar op een hoog niveau en heb pas de grens van honderd duels gepasseerd. In mijn contract heb ik dan ook laten opnemen dat ik een gesprek mag aangaan met een BVO, mocht er interesse zijn. Maar voor de eerste de beste aanbieding verlaat ik de club niet zomaar", besluit hij.

Leendert Kamsteeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden