Wetzel: 'Sneu voor Kozakken Boys, blij voor HBS'
Wetzel: 'Sneu voor Kozakken Boys, blij voor HBS' regio-voetbal.nl

Wetzel: 'Sneu voor Kozakken Boys, blij voor HBS'

Nieuws 19 keer gelezen

DEN HAAG/WERKENDAM - HBS-trainer André Wetzel noemt het 'sneu' voor Kozakken Boys, maar vindt de uitspraak van de KNVB in de zaak-Lukoki terecht. "Met deze uitkomst hield ik wel rekening. Het zijn de reglementen die voorschrijven dat een wedstrijdformulier in orde moet zijn en dat was bij Kozakken Boys niet het geval. Zo simpel is het", meent hij.

"Ik heb Kozakken Boys twee keer bekeken voorafgaand aan het bekerduel, waaronder hun wedstrijd bij Barendrecht. Daar speelden ze met twee spitsen en ik heb mijn strijdplan mede op dat duel aangepast. Toen Lukoki niet op het wedstrijdformulier stond, hebben we het driespitsensysteem van Kozakken Boys niet meer aangehaald. Dat hij uiteindelijk inviel was dan ook een situatie waar we niet op hadden gerekend."

Wetzel is blij met de consequentheid van de KNVB, maar snapt de Werkendamse frustraties ook.

"Het is sneu voor de vrijwilliger die hier de verantwoordelijkheid over droeg, maar het zijn nu eenmaal de regels. Dat het een dreun is voor Kozakken Boys snappen we, maar in alle eerlijkheid: HBS is blij met het bereiken van de volgende ronde. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook op sportief gebied."

Understatement
Hoewel de Haagse club hekkensluiter is in de zondagafdeling van de Topklasse, wordt het bekertoernooi serieus genomen. Wetzel: "Dat we niet goed bezig zijn in de competitie is een understatement, maar in het verleden hebben we ook bewezen het ere- en eerstedivisionisten moeilijk te maken. Van FC Oss wonnen we eerder dit jaar nog en drie jaar terug hielden we NAC in Breda op een gelijkspel na reguliere speeltijd."

Emotionele bui
Over zijn relatie met Danny Buijs, met wie Wetzel in het verleden al samenwerkte bij ADO Den Haag, wilde de 64-jarige oefenmeester niet veel kwijt: "De relatie tussen HBS en Kozakken Boys is altijd goed geweest en dat willen we ook zo houden. Ik heb de uitlatingen van Danny meegekregen - hij noemde Wetzel 'zielig' - maar dat zijn uitspraken in een emotionele bui geweest. Ik heb hem nadien niet meer gesproken, maar ik denk ook dat hij zich realiseert dat HBS weinig aan dit besluit kan doen."

Leendert Kamsteeg
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 7 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 7 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 14 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44