'Misverstand oorzaak van vechtpartij'
'Misverstand oorzaak van vechtpartij' regio-voetbal.nl

'Misverstand oorzaak van vechtpartij'

Nieuws 24 keer gelezen

WOUDRICHEM/GORINCHEM - Een misverstand tussen Joop Viveen, assistent-scheidsrechter van Woudrichem, en de ervaren SVW-wisselspeler Maurice Schopenhouer is waarschijnlijk de oorzaak van de vechtpartij die uitbrak na afloop van het competitieduel van afgelopen zaterdag. Dat meldt AD/Rivierenland.

Viveen kreeg tijdens de wedstrijd vanuit de dug-out van SVW van alles naar zijn hoofd geslingerd ('Ook ernstig ziektes') en had het vermoeden dat de verwensingen van Schopenhouer afkomstig waren. Schopenhouer in het AD van dinsdag: "Wij hebben een Hagenaar als verzorger en hij gooit er tijdens de wedstrijden nogal eens wat kreten uit die niet kunnen. Ik zou het 'k-woord' nooit gebruiken. Zeker niet omdat mijn schoonmoeder, de moeder van mijn vriendin Jacqueline, aan die ziekte is overleden."

Na het laatste fluitsignaal zochten de twee elkaar op, waarna ook publiek het veld op kwam en de rapen gaar waren. Nogmaals Maurice Schopenhouer: "Maar ik heb tijdens de wedstrijd echt geen woord gezegd. Ik doe dat soort dingen gewoonweg niet."

Joop Viveen heeft excuses gemaakt voor het feit dat hij in het heetst van de strijd de naam van de vrienden van Schopenhouer noemde. Hij ontkent overigens haar een ernstige ziekte te hebben toegewenst. Viveen in AD/Rivierenland: "Duidelijk moet zijn dat hij (Schopenhouer, red.) en ik geen vervelende dingen naar elkaar hebben geroepen. Feit blijft wel dat ons misverstand waarschijnlijk aanleiding was voor die ordinaire matpartij."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden