Giordano van der Pol: 'Niet lachertje van de hoofdklasse worden'
Giordano van der Pol: 'Niet lachertje van de hoofdklasse worden' regio-voetbal.nl

Giordano van der Pol: 'Niet lachertje van de hoofdklasse worden'

Nieuws 13 keer gelezen

LEERDAM - Giordano van der Pol is bij LRC Leerdam bezig aan zijn derde seizoen. De doelman, met zijn katachtige reflexen, is op Bruinsdeel uitgegroeid tot een publiekslieveling. Hij incasseerde in twee seizoenen slechts 62 tegengoals in 52 wedstrijden. Geen slecht moyenne voor een keeper.

Na de promotie naar de hoofdklasse, het niveau waar de club zo naar verlangde, is het even anders. Na negen competitiewedstrijden is LRC Leerdam hekkensluiter en vloog het al in augustus uit het bekertoernooi. Van der Pol moest in de competitie al twintig keer naar het net. Als dit zo doorgaat komt LRC Leerdam uit op zo’n zestig tegentreffers.

“En dat is veel, veel te veel”, rekent Van der Pol mee. “Ik word hier niet blij van, maar dit zijn kennelijk de wetten van de hoofdklasse. Ik had niet verwacht dat de verschillen zo groot zouden zijn. Elke zaterdag wil ik mijn doel zolang mogelijk schoonhouden, maar er is soms geen houden aan. Van alle kanten komen ze op mij af.”

LRC Leerdam slaagde er pas twee keer in om achterin de nul te houden. Zaterdag was de ploeg een uur lang beter dan koploper Odin’59, maar na de gelijkmaker gingen de koppies bij LRC Leerdam hangen en liepen de gasten vlot naar een geflatteerde 1-3 zege.

Verkeerd
“Er zit dit seizoen ook niets mee”, stelt Giordano van der Pol. “Bij ons valt alles verkeerd en dat resulteert nu al in die twintig tegengoals.” LRC Leerdam zal zich de komende weken moeten vastklampen aan die goede eerste helft tegen Odin’59.

“Als wij zaterdag zo tegen NSC spelen, moet er toch eindelijk weer eens gewonnen worden. Hoewel, NSC is geen verkeerde ploeg. Een week later gaan wij naar Bennekom. Dat zijn de ploegen die bij ons in de buurt staan. Wij moeten alle schroom van ons afgooien en voor de punten knokken. Ik wil niet dat wij het lachertje van de hoofdklasse worden. Het zal toch niet zo zijn dat wij met een puntje of tien degraderen.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Gifbeker leeg
Giordano van der Pol klinkt wat somber, maar pept zichzelf en het team op. “Kom op zeg, het is nu net of wij niets meer kunnen. Na drie wedstrijden stonden wij op plaats drie. Nu zitten wij even in de hoek waar de klappen vallen. Hopelijk is de gifbeker nu helemaal leeg. Ondanks de slechte serie blijft de sfeer in de ploeg oké. Ik hoop echt dat wij voor de winterstop punten gaan pakken. Ik kijk uit naar het zaaltoernooi om de Champions Cup in Gorcum. Daarna waarschijnlijk een trainingskamp in het buitenland en dan moeten wij er helemaal staan”, besluit Van der Pol positief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 4 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 14 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 23 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren