LRC-assistent Ton Blom overweegt terugkeer als hoofdtrainer
LRC-assistent Ton Blom overweegt terugkeer als hoofdtrainer regio-voetbal.nl

LRC-assistent Ton Blom overweegt terugkeer als hoofdtrainer

Nieuws 43 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam heeft de organisatie rond het eerste elftal goed staan. Hoofdtrainer Marcel van Steenis weet zich gesteund door zijn twee assistenten, Ton Blom en André Zondag, een keeperstrainer, analist, teammanager, leider, medische staf en een vaste materiaalman.

Dit keer aandacht voor assistent-trainer Ton Blom. Een nieuwe rol voor Blom, die achttien jaar hoofdtrainer was bij clubs als HSSC’61 (2x), SSC’55, VVAC, ASH en Asperen. Met SSC’55 en HSSC’61 trainde Blom op tweedeklasseniveau. Dat was gezien zijn trainersopleiding het hoogst haalbare.

“Ik wilde de stap omhoog destijds graag maken, maar werd vijf keer niet toegelaten op de cursus TC I en dan houdt het op. Ik was telkens weer teleurgesteld als ik werd afgewezen, maar achteraf is het wel goed zo. Nu ben ik assistent bij LRC Leerdam in de subtop van het amateurvoetbal, een heel mooi niveau om te werken.

Ton Blom is een voetbaldier. “Het is mijn enige hobby. Er zijn in vijftig jaar weinig zaterdagen geweest dat ik niet op een voetbalveld te vinden was. Als er eens geen voetbal is, ga ik toch wel even een bakkie koffie op de club drinken. Twee weken geleden werd de 54-jarige Blom tot zijn verrassing gehuldigd voor het 50-jarig lidmaatschap bij Asperen, de club waar hij zestien jaar deel uitmaakte van het eerste elftal.

Analist
Blom werd vorig jaar door LRC Leerdam benaderd om als analist aan de slag te gaan. Dit seizoen is hij op de dinsdag- en donderdagtrainingen assistent van Van Steenis. Op zaterdag zijn tussen hem en André Zondag de taken verdeeld. Twee weken analyseren van tegenstanders en vervolgens twee weken als assistent naast Van Steenis op de bank.

De analist is in de top van het amateurvoetbal een onmisbare schakel geworden. Clubs hebben hierdoor geen geheimen voor elkaar. De speelwijze van elk team is bekend. “Marcel van Steenis vindt het belangrijk te weten wie bij een tegenstander het spel bepaalt. Hoe gaat een tegenstander om met spelhervattingen. Een ploeg als Odin had daar al zeven keer uit gescoord. Tegen LRC Leerdam lukte dat niet.”

Zaterdag zal Ton Blom naar Bennekom afreizen om Van Steenis voor de week daarna weer van de juiste informatie te voorzien.

Ambitie
Blom moest even wennen aan zijn nieuwe rol als assistent-trainer. “Ik hoef nu mijn trainingen niet meer voor te bereiden, dat doet Marcel.” Toch ambieert Blom nog eens een rol als hoofdtrainer. “Als zich een leuke club aandient, ga ik dat overwegen. Ik verwacht dat er voor komend seizoen nogal wat clubs vrijkomen.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 7 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 17 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45