HRC'14 mag 'kunstgrasgeld' anders inzetten
HRC'14 mag 'kunstgrasgeld' anders inzetten regio-voetbal.nl

HRC'14 mag 'kunstgrasgeld' anders inzetten

Nieuws 7 keer gelezen

KERKDRIEL • Hedel, DSC en Jan van Arckel krijgen een kunstgrasveld. Eenzelfde bedrag wordt voor fusieclub HRC’14 apart gezet voor de nieuwe locatie. Dat regelden de twee grootste fracties in de gemeenteraad door een wijzigingsvoorstel in te dienen op de gemeentebegroting. 

Veel Maasdrielse voetbalclubs klagen dat ze te weinig speelveldcapaciteit hebben. Het college had voorgesteld twee miljoen te investeren in de aanleg van vier kunstgrasvelden voor Hedel, DSC, Jan van Arckel en HRC’14. “Hiermee bieden we de snelle oplossing die gewenst is”, zei wethouder Jan Hein de Vreede tijdens de begrotingsvergadering. 

Alle clubs waren op zich blij met dat voorstel, maar Jan van Arckel en DSC’14 hebben aangegeven het geld liever op een andere manier te investeren in hun complexen. HRC’14, ontstaan uit de fusie van de voetbalverenigingen in Rossum en Hurwenen, was teleurgesteld dat de gemeente geen geld wilde pompen in een nieuw complex in Rossum. Het huidige is te klein voor de nieuwe samenstelling. 

Gunstig
Driftig politiek overleg leidde donderdag tot een wijzigingsvoorstel van SSM en CDA. Het half miljoen dat de gemeente wilde stoppen in het kunstgrasveld wordt apart gezet voor de herstructurering van de velden in Rossum. HRC'14-voorzitter Niels Sneyders de Vogel noemde dit een ‘gunstige uitkomst’.

Verkoop grond
SSM en CDA melden ook dat de opbrengst van verkoop van de vrijkomende locatie in Hurwenen voor HRC’14 is. Een wassen neus, vonden PvdA en GroenLinks, omdat er volgens hen totaal geen zicht is op verkoop van de grond.

De oppositiepartijen voelden meer voor een wijzigingsvoorstel van de VVD, waarbij ook Jan van Arckel het geld in een eigen plan kan steken, maar daarvoor was geen steun van het college en de rest van de raad.

Janneke Boogaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 7 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 16 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 18 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 18 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 18 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 20 uur geleden