Strijd om eer en punten bij beladen Beesd-Rhelico
Strijd om eer en punten bij beladen Beesd-Rhelico regio-voetbal.nl

Strijd om eer en punten bij beladen Beesd-Rhelico

Nieuws 21 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend staan er twee derby’s op het programma in de regio Leerdam Zondag wordt om 14.00 het beladen duel tussen Beesd en Rhelico gespeeld. In Vuren krijgt de plaatselijke trots bezoek van de Spijkse buren van SVS’65.

LRC Leerdam staat aan de vooravond van twee belangrijke wedstrijden in de hoofdklasse A. Vanaf volgende week kruist de ploeg de degens met directe concurrenten NSC en Bennekom. Eerst wacht zaterdag echter een lastige horde als koploper ODIN’59 op bezoek komt.

Opsteker
WNC begint in de 1e klasse A steeds beter de voetballen, maar de punten stromen nog niet binnen in Waardenburg. Het knappe gelijkspel bij DFS afgelopen weekend was een mooie opsteker die een passend vervolg moet krijgen in de thuiswedstrijd tegen JSV Nieuwegein.

Na een moeizame start is Tricht inmiddels op stoom in 2F. Zaterdag ontvangt de ploeg van trainer Marco Verbeek Nivo Sparta. Leerdam Sport zit in een heel andere positie. De Leerdammers wisten nog geen competitiewedstrijd te winnen en krijgen in de uitwedstrijd bij GJS een zware dobber.

Lastig
Heukelum wil dit seizoen zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap in de 3e klasse C en is voorlopig prima op dreef. De ploeg van Arjan de Vries wacht dit weekend de lastige uitbeurt bij VVAC. Vorig seizoen gingen de punten verrassend eenvoudig mee naar Heukelum. VVAC verloor vorig weekend schlemielig bij Brederodes en zal azen op revanche, maar kwam in Vianen niet ongeschonden uit de strijd en moet enkele krachten missen. 

SC Everstein en Asperen maakten afgelopen speelronde beide geen goede beurt en moeten zich zien te herstellen. Everstein start als favoriet. Dat geldt bij Brederodes-HSSC’61 ook voor de thuisploeg. Als HSSC’61 een puntje mee weet te nemen, zou dat een knappe prestatie zijn.

In 3D presteert ASH dit seizoen naar behoren. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter NEO’25 moeten de drie punten gepakt kunnen worden.

Lingewaalderby
In de 4e klasse C speelt Haaften de topper bij Peursum. De ploeg van Denny van Geffen pakte de eerste periode en mag laten zien dat dit geen toeval is. Na Heukelum-Asperen van vorig weekend staat er opnieuw een Lingewaalderby op het programma. Vuren-SVS’65 is een duel in de middenmoot, waarvan de uitslag zich niet laat voorspellen. Herovina moet bij Raptim kunnen winnen. MVV’58 loopt twee wedstrijden achter en zal bij Brakel moeten winnen om het gat niet te groot te laten worden.

Beladen
Op zondag staat in de 4e klasse F de derby Beesd-Rhelico op het programma. Deze editie is extra beladen, want voor het eerst sinds de afgeketste fusieplannen staan beide ploegen tegenover elkaar. Beesd was de laatste jaren veelal de sterkste, maar dit seizoen presteert Rhelico opvallend goed. De ploeg bezet een knappe vierde plaats. Beesd heeft de punten inmiddels hard nodig om onderin niet nog verder in de problemen te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden