Op hoofdklasseniveau is alles anders voor LRC Leerdam
Op hoofdklasseniveau is alles anders voor LRC Leerdam regio-voetbal.nl

Op hoofdklasseniveau is alles anders voor LRC Leerdam

Nieuws 162 keer gelezen

LEERDAM – LRC-trainer Marcel van Steenis had zaterdag een goed gevoel toen de bus het indrukwekkende opleidingscentrum De Toekomst van Ajax op reed.

Hij was er eerder in de afrondende fase van de cursus UEFA coach A. “Ik herinner mij nog dat ik toen voor mijn examen een analyse van Jong Ajax tegen Jong Sparta moest maken. Dat is goed gelukt, wat dat betreft dus een plezierig weerzien”, vertelt Van Steenis.

LRC Leerdam mocht op het nieuwe kunstgras, aan de achterzijde van het hoofdgebouw, tegen de amateurtak van Ajax aantreden. Ajax had het zaterdag even heel lastig met de opponent uit Leerdam. Van Steenis had ervoor gekozen om met Sam Versluis en Jerraynell van der Pol met daar kort achter Rogier Gerritsen te spelen. Dat leverde meteen kansen op voor Gerritsen en Van der Pol. Ajax werd beter en LRC Leerdam was blij dat het met een dubbelblanke stand de rust haalde.

Na de pauze de 0-1 na een vloeiende aanval via Cor Bal, Rogier Gerritsen naar Jerraynell van der Pol, die de bal binnenliep. Daarna gebeurde er waar LRC Leerdam al weken problemen mee heeft. “Na zo’n voorsprong moeten wij de wedstrijd ‘dood’ maken. De tegenstander mag dan niet scoren, maar doet dat wel. Rogier Gerritsen krijgt koppend de kans om ons weer op voorsprong te zetten, maar dat lukt dan niet. Uiteindelijk verliezen wij dan toch opnieuw. Op basis van het veldspel voor Ajax verdiend. Op basis van de kansen hadden wij minstens recht op een punt”, stelt Van Steenis.

Stunten
Nu de eerste periode achter de rug is, maakt Van Steenis de balans op. “Wij hebben twee jaar op rij de eerste periode gewonnen. Op hoofdklasseniveau is alles anders. Nu is de helft van onze tegenstanders beter. Het andere deel is gelijkwaardig aan ons. Wij wisten dit van tevoren. Zodra bij ons een speler als Mo Houdoe ontbreekt, missen wij een killer achterin. Hij is net terug uit Mexico en we moeten kijken hoe het met zijn blessure is. Richard Sahetapy is terug uit Indonesië en Rico Pires Leocádio komt er aan na zijn blessure.”

Richting de wedstrijd tegen koploper Odin’59 kan LRC Leerdam over een vrijwel volledige selectie beschikken. Het is alleen nog wachten op de terugkeer van captain Arie van Houwelingen. Van Steenis: “Wij willen in ieder geval weg bij de onderste twee plaatsen. Odin’59 won zaterdag de eerste periode en dan wil een ploeg nog wel eens wegzakken. Mogelijk kunnen wij profiteren en stunten.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden