Omschakeling handelsmerk van Kozakken Boys
Omschakeling handelsmerk van Kozakken Boys regio-voetbal.nl

Omschakeling handelsmerk van Kozakken Boys

Nieuws 15 keer gelezen

WERKENDAM - In de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd weer eens duidelijk waar onder andere de kracht van Kozakken Boys ligt. Het team kan als geen ander het juiste moment kiezen om binnen acht seconden vanaf het eigen doel gevaarlijk in het domein van de tegenstander te verschijnen.

Het mooiste moment was na 25 minuten. Rijnsburgse Boys krijgt een hoekschop. Hermon Tecleab schermt de eerste paal af. Juriën Gaari pakt zijn man centraal voor het doel. Hij pikt de afvallende bal op. Tecleab is dan al op links onderweg. Via Sherwin Grot wordt ‘Xavi’ Tecleab aan het werk gezet. Tot ieders verbazing is Gaari binnen acht seconden van box to box gesprint om de voorzet in het verlaten Rijnsburgse doel te lopen.

Voor wie het niet gelooft moet de beelden van KB-TV nog maar eens bekijken. Het is werkelijk uniek. Voor Kozakken Boys zit met deze 2-0 de wedstrijd in de knip. Voor Gaari zijn dergelijke acties zijn handelsmerk. “Ik ben verdediger, maar heb de opdracht om zo vaak mogelijk de achterlijn van de tegenstander te halen.”

Het slotakkoord is voor Leon Bot. De man die ‘de omschakeling’ tot in perfectie beheerst. Een kwartier voor tijd pikt hij, aangespeeld door Alje Schut, de bal op 22 meter van eigen goal op. Als ‘Botje’ gas geeft, is hij niet meer te stoppen. “Op de middenlijn wilde ik Sherwin Grot aanspelen, maar die lijn werd dichtgelopen. Er ontstond een gapend gat voor mij.”

Bot gaf nog eens tussengas en stond even later vrij voor doelman Van Nieuwkoop. “Alleen voor de keeper wil ik nog wel eens onrustig worden, maar nu niet.” Bot schoof relaxt de 3-0 binnen.

Conditioneel sterk
Deze momenten doen denken aan het seizoen 2011-2012 toen Kozakken Boys, met Arda Havar nog in het team, de omschakeling perfectioneerde. Vorig seizoen was het duel uit bij Sparta Nijkerk een van de hoogtepunten, met de geweldige treffer van Nasser El Khayati als voorbeeld hoe een verdediging in hoog tempo uit elkaar gespeeld wordt. En al die jaren was Leon Bot bij dergelijke acties betrokken.

“Je kunt er niet echt op trainen, maar wij zijn conditioneel zo sterk dat wij de counter perfect kunnen uitvoeren. Vanuit de verdediging moeten wij zorgen dat de eerste pass voorwaarts is, dan kunnen wij gaan lopen en zijn wij moeilijk af te stoppen. Onze trainer roept elke week dat lopende mensen voor het meeste gevaar zorgen. De treffer van Gaari is daar het beste voorbeeld van.”

En nu zaterdag thuis tegen Katwijk. Opnieuw een tegenstander die mee naar de tweede divisie wil. Bot: “Ik heb goede herinneringen aan die ploeg. Uit wonnen wij er eens met 3-1 en dat was ook weer zo’n wedstrijd waarin wij razendsnel omschakelden. Ik weet nog dat hun trainer ons vergeleek met Dynamo Kiev in hun beste jaren. In 1975 wonnen zij de Europese Super Cup.”

(Bron: Kozakken Boys Thuispagina’s in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 17 minuten geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 1 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 17 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00