Week vol keepersproblemen bij Brakel
Week vol keepersproblemen bij Brakel regio-voetbal.nl

Week vol keepersproblemen bij Brakel

Nieuws 186 keer gelezen

BRAKEL - Brakel zette zaterdag de 40-jarige leider op doel. Noodgedwongen.

De vaste keeper Gilbert van Hemert blesseerde zich eerder vorige week in de eerste ronde van de EM Kantoorsystemen Cup aan zijn onderrug. De doelman viel uit in de eerste helft en meldde zich donderdagochtend af bij trainer Huib Apituley. Die ging op zoek naar een vervanger voor het duel van afgelopen zaterdag bij Haaften (2-1 nederlaag). De lange zoektocht eindigde bij Marco van Heusden, de 40-jarige assistent-coach van Apituley, leider van het eerste elftal en voormalig doelman van vv Zuilichem.

De keuze voor Van Heusden, die overigens een prima wedstrijd keepte, brengt een structureel probleem aan het licht bij de vierdeklasser. De beoogde tweede keeper Leon van Wijk, die afgelopen zomer samen met Van Hemert zou strijden voor de plek onder de Brakelse lat, vertrok in augustus voor een sabbatical naar Australië. Mogelijk keert hij rond de kerstdagen terug naar de Bommelerwaard, maar Brakel houdt er rekening mee dat hij langer in Down Under blijft.

Zijn eerste belletje bracht Apituley donderdag bij Christiaan van der Zalm. De sluitpost van Brakel 2 die vorig jaar onder trainer Edwin van de Braak nog regelmatig in het eerste op doel stond, bedankte voor de eer. Tot teleurstelling van zijn trainer. “In augustus hebben we besloten niet voor Christiaan te kiezen, maar de deur staat sindsdien wagenwijd voor hem open. Kennelijk was hij gepikeerd dat we hem aan het begin van de competitie hebben gepasseerd. We hebben er uitvoerig over gesproken, maar Christiaan was stellig.”

Beladen pot
De keepers van Brakel 3 en 4 hadden evenmin trek in een invalbeurt zodat Apituley uitkwam bij de vijftienjarige doelman van de B1, Julian van Wijgerden. “Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en besloten om dit niet te doen en Marco van Heusden te vragen”, licht Apituley toe. “De wedstrijd tegen Haaften, de koploper, is toch een beladen pot en daarom heb ik Julian tegen zichzelf in bescherming genomen. Julian is een goede keeper, maar vanwege zijn leeftijd nog wat bedeesd. Over twee à drie jaar moet hij er staan. Tot die tijd zullen we hem voorzichtig brengen, maar dan wel tegen ploegen waar minder spanning op staat zoals Raptim of TEC.”

Reacties
Christiaan van der Zalm heeft zijn kansen wat betreft Apituley vergooid. “De deur stond open, maar hij heeft ‘m zelf dichtgedaan”, aldus de trainer. De keuze voor Van Heusden kwam de trainer op Regio-voetbal.nl op enkele spottende reacties te staan. “Lachwekkend dat deze leier (sic) onder de lat moest staan”, schreef iemand. Een ‘supporter’ kan de reactie van Van der Zalm voorstellen: “De keepers die weigeren hebben groot gelijk, men heeft de keeper van het tweede (Van der Zalm dus, red.) als een baksteen laten vallen.”

Volgens Van der Zalm zijn er bij Brakel “dingen voorgevallen” waar hij het niet mee eens is. Verder wil hij niet over de kwestie uitweiden.

Pittig duel
Brakel, na het verlies in Haaften teleurstellend tiende in 4C, wacht zaterdag een pittig duel tegen MVV’58, de nummer vier op de ranglijst. Apituley verwacht dat hij in het doel weer over Van Hemert kan beschikken. “Gilbert heeft jaren in het eerste gespeeld en kan met zijn uitstraling en manier van coachen punten voor ons pakken. Je hoort Gilbert op drie kilometer afstand. En hij kan verdedigers een paar meter naar links, rechts, voren of achteren zetten zodat ze veel beter gepositioneerd staan.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 8 uur geleden