Kan Groot-Ammers de goede serie van Ameide stoppen?
Kan Groot-Ammers de goede serie van Ameide stoppen? regio-voetbal.nl

Kan Groot-Ammers de goede serie van Ameide stoppen?

Nieuws 20 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De Lekderby tussen Ameide en Groot-Ammers is komende zaterdag één van de meest in het oog springende wedstrijden in 3C. Kan Ameide de opmars voortzetten en in het spoor van de huidige koploper Brederodes blijven? Of zet Groot-Ammers een stunt neer, die gezien het huidige puntenaantal eigenlijk ook nodig is?

Topklasse-hekkensluiter SteDoCo moet de bekernederlaag tegen Achilles Veen maar snel vergeten en het goede gevoel van de overwinning op IJsselmeervogels zien vast te houden. In Ridderkerk is mede-promovendus RVVH de tegenstander; duels waar SteDoCo het in principe van zal moeten hebben.

Sliedrecht lijkt in 1A rechtstreeks op de titel af te stevenen, ook al is het seizoen nog jong. De thuisbeurt tegen FC Breukelen, die op het tweede (kunstgras)veld zal worden gespeeld, moet weer winst kunnen opleveren.

Nieuw-Lekkerland behoort tot het trio koplopers is 1C. Maar dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag, Brielle. Een heuse topper dus, met als inzet de periodetitel, waarvoor ook Smitshoek volop meedoet.

Afscheidsduel
Papendrecht heeft in de westelijke 2e klasse de koplopers Feyenoord en BVCV in het vizier en mag dus geen fout maken tegen hekkensluiter Lombardijen.

GJS strijdt met Almkerk in 2F om de eerste periode. Kwestie van winnen van Tricht -dat zich na een matige competitiestart prima heeft herpakt- en dan afwachten wat de concurrent doet in de derby tegen Altena. Leerdam Sport'55-Unitas is een heuse kraker onderin. Bij verlies duikelt Unitas naar de laatste plaats. De Zwerver en Hardinxveld hebben soortgelijke zorgen. Er staat dus de nodige druk op de wedstrijd op De Schans, het afscheidsduel van Wesley Kessels die een wereldreis gaat maken. SV Meerkerk is het aan z'n stand verplicht te winnen van debutant Wilhelmina'26 en Alblasserdam wipt bij een zege op GRC 14 op de ranglijst over de tegenstander heen.

Streefkerk-De Alblas
Arkel hoort qua spelerspotentie niet op de onderste plek van 3C thuis, maar staat er wel. Positieverbetering zal tegen Drechtstreek op voorhand niet meevallen, maar wellicht zit het de elf van Jerome Ceton dit keer eens mee. VVAC bewees zichzelf een slechte dienst met een even onnodige als verdiende nederlaag tegen Focus'07, zeker nu de toppers Brederodes en Heukelum als eerstvolgende tegenstanders opdoemen. De groenwitten zullen in Vianen vol aan de bak moeten, zoveel is zeker. HSSC'61 zal willen winnen van Focus'07 om aan te sluiten bij de brede middenmoot. Streefkerk-De Alblas is een mooi regio-affiche. Streefkerk staat weliswaar twaalfde, maar is tot meer in staat en zal dat tegen het drie keer op rij verliezende De Alblas willen laten zien. Of dat ook lukt is de vraag.

4C
Lekvogels is in 4C wel weer 'ns aan een overwinning toe, maar dat geldt voor tegenstander Vuren evenzeer. Herovina en SV Noordeloos gaan in een onderling duel 'knokken' om de vijfde plaats. Schelluinen kruipt omhoog, maar treft in MVV'58 een titelkandidaat. Peursum moet oppassen zich niet te verslikken in Kerkwijk, dat zich opricht na een dramatische start. Raptim zal de positie van hekkensluiter maar wat graag willen overdoen aan TEC.

Unitas-zondag lonkt naar een stevige positie in de top-3. Een thuisoverwinning op DESK zou daar aan bijdragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden