Almkerk-Altena niet alleen derby, ook een topper in 2F
Almkerk-Altena niet alleen derby, ook een topper in 2F regio-voetbal.nl

Almkerk-Altena niet alleen derby, ook een topper in 2F

Nieuws 22 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De ploegen uit regio het Land van Heusden en Altena kunnen komend weekend flink de mouwen flink opstropen. Een echte topper wordt natuurlijk de derby tussen Almkerk en Altena. Een strijd bovendien tussen de koploper en de verrassende nummer drie in de tweede klasse F. Wie er als winnaar van het veld stapt is niet te voorspellen. Wel dat het een heftige strijd kan worden tussen de aartsrivalen. Voor Almkerk staat de eerste periodetitel op het spel, waarin het in een nek-aan-nek race is verwikkeld met medekoploper GJS.

Ook in Werkendam zullen de mouwen opgestroopt moeten worden. Kozakken Boys moet namelijk de nederlaag bij Barendrecht weg gaan poetsen in de strijd om de koppositie in de topklasse. Dat wordt geen makkelijke klus tegen Rijnsburgse Boys. 

Een klasse lager in de hoofdklasse zal Achilles Veen spierballen moeten tonen om langszij te komen bij tegenstander Huizen om zo tot de subtop te behoren.

In de eerste klasse wordt het lastiger en lastiger voor hekkensluiter GDC. Wellicht kunnen ook hier de mouwen opgestroopt worden voor een positief resultaat. Dat moet dan gebeuren in en tegen Montfoort.

In de tweede klasse krijgt GRC 14 het lastig bij Alblasserdam. Wilhelmina’26 kan de borst ook nat maken. Tijd om het kanon maar eens van zolder te halen. De Wijk en Aalburgers moeten punten zien te pakken bij SV Meerkerk.

3D
In de derde klasse zitten de regioploegen elkaar in de weg in de top van de ranglijst. Zo zal Sleeuwijk weer aan willen pikken. Dat moet kunnen tegen ASH. Daarnaast aast Woudrichem inmiddels op de koppositie en zal zeker niet willen verliezen bij runner-up Zuilichem. Voor NOAD’32 zijn het ook goede tijden. Ook de Wijk en Aalburgers azen op de koppositie. Een kans voor open doel tegen het zwakke GVV’63 zullen we maar zeggen. Sparta’30 wil ook een woordje mee gaan spreken. Dan zal er wel gewonnen moeten worden bij Willem II.

Zondag
Op zondag wil Be Ready zich laten gelden in de vierde klasse. Spannend wordt het zeker tegen DIA. Inzet is namelijk de koppositie. HHC’09 rest niets anders dan de mouwen extra op te stropen bij RCD om weer een rol van betekenis te gaan spelen in de kop van het klassement.

In de vijfde klasse speelt Dussense Boys de rivierderby bij Raamsdonk. Bij winst nestelen de Dussenaren zich weer in de kop van het klassement. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden