Pollemans: 'Goed dat KB voor brede selectie gekozen heeft'
Pollemans: 'Goed dat KB voor brede selectie gekozen heeft' regio-voetbal.nl

Pollemans: 'Goed dat KB voor brede selectie gekozen heeft'

Nieuws 14 keer gelezen

WERKENDAM - Na Leon Bot, Gwaeron Stout en Mo Hammouti is Wesley Pollemans de vierde ‘Kozak’ die door technisch directeur Kees Spaan tot medio 2018 is vastgelegd. De geboren en getogen Bredanaar, een kind van Princenhage, is op De Zwaaier bezig aan zijn vierde seizoen.

Kozakken Boys kiest voor een beleid waarbij het voor een deel van de selectie een meerjarig contract heeft klaar liggen. Als in mei volgend jaar de tweede divisie kan worden bereikt, geeft dat meteen rust voor de toekomst.

Pollemans begon in Breda bij de jeugd van TVC. Later kreeg hij een kans bij NAC Breda. Vervolgens contracteerde RBC/Roosendaal de verdediger, die zowel als rechtervleugelverdediger als centraal in de defensie uit de voeten kan. Wesley Pollemans is een zoon van voormalig RBC-directeur Jan Pollemans. De speler maakte zijn debuut voor de Roosendaalers op 16 oktober 2009, toen er met 0-2 werd gewonnen bij FC Omniworld. Hij speelde 34 wedstrijden in de Jupiler League en stond sinds 2011 onder contract bij Antwerp FC. Daar liet hij zijn contract ontbinden, was eind 2012 vrij om te gaan en ging in op de aanbieding van de Werkendammers.

“Ik heb het bij Kozakken Boys, voor mij echt een topclub, verschrikkelijk goed naar mijn zin en ben blij met deze nieuwe aanbieding. Ik waardeer het steeds weer als wij bij uitwedstrijden door een paar bussen vol supporters en die honderden die met eigen vervoer komen, worden gesteund. Ik weet nu al dat er woensdag tegen HBS weer heel veel zullen zijn. Die Hagenezen zullen hun ogen uitkijken.”

Turkse taferelen
Wesley Pollemans twijfelt er geen moment aan dat Kozakken Boys in het voorjaar de stap naar de tweede divisie maakt. “Deze selectie is naar mijn gevoel weer beter dan vorig seizoen, waarin wij kampioen werden. Goed dat Kozakken Boys voor een brede selectie heeft gekozen. Met name achterin hebben wij door de blessures van Toby Mulder, Mo Hammouti, Juriën Gaari en Alje Schut iedereen nodig. Dat is ook de reden dat ik al zoveel speeltijd heb gekregen.”

Pollemans speelde, inclusief de twee bekerwedstrijden, al vijf keer op rij en zal mogelijk ook woensdag in de belangrijke wedstrijd tegen HBS weer van de partij zijn. Hij genoot zaterdag in Sleeuwijk. “Wat een leuke club is dat. Qua accommodatie Kozakken Boys in het klein. Leuk dat die bekerwedstrijd daar zo leefde. Ik zag op Facebook dat hun Werkendamse spelers ’s nachts met vuurwerk uit hun slaap zijn gehouden. Dat zijn Turkse taferelen. Wel heel erg leuk.”

Onduidelijk
Na zijn knieoperatie, waarbij het kraakbeen is versterkt, kwam Pollemans sterk terug en is een niet te missen schakel in de selectie van trainer Danny Buijs. “Ik kijk echt uit naar de serie wedstrijden tegen HBS, Rijnsburgse Boys met die goede spits Raily Ignacio en Katwijk. Dat zijn de leukere wedstrijden met veel publiek en extra spanning erop. Nu komen de topteams straks naar Werkendam. Ik hoop dat ik ze allemaal speel.”

Nog even terug naar de komst van de tweede divisie. “Ik ben er echt blij mee. Sommigen zijn minder positief, maar dat zijn dezelfde mensen die destijds de komst van de Topklasse ook niet zagen zitten. Ik ben wel benieuwd hoe straks de wedstrijddagen worden ingevuld. Als wij er bij zitten spelen wij dan alles op zaterdag of moeten we ook naar bijvoorbeeld maandagavond om tegen de belofteteams te spelen? Sommige dingen vind ik nog onduidelijk.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 48 minuten geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33