SteDoCo kiest voor nieuwe tribune met 285 zitplaatsen
SteDoCo kiest voor nieuwe tribune met 285 zitplaatsen regio-voetbal.nl

SteDoCo kiest voor nieuwe tribune met 285 zitplaatsen

Nieuws 113 keer gelezen

HOORNAAR – De bestuurlijke kogel is definitief door de kerk; SteDoCo bouwt op het kersverse hoofdveld een nieuwe tribune met daarop maar liefst 285 zitplaatsen.

“En die zijn te koop”, wil vice-voorzitter Jan den Hartog en hoofd accommodatiebeleid maar al te graag verkondigen. “We hebben onderzocht om de oude tribune met 180 stoeltjes te verplaatsen. Maar afgelopen bestuursvergadering hebben we besloten toch maar voor een nieuwe tribune te gaan en de oude te laten staan. Op dit moment verkoopt onze PR-man Gerrit Verspui hiervoor de stoeltjes.”

Symbolisch bedrag
Verspui is hoopvol gestemd. “In overleg met het bestuur heb ik een plan ontwikkeld. In een paar dagen tijd zijn er al 128 stoeltjes verkocht. Ik verwacht binnen twee tot drie weken de overige 150 aan de man of vrouw te hebben gebracht. Ze kosten 250 euro per stuk. Voor alle duidelijkheid, het is een symbolisch bedrag. Eenmalig en niet voor het leven. Bovendien koop je geen vaste zitplaats, wel een naamsvermelding op een bord met 285 vlakjes.”

Indien de verkoopactie naar tevredenheid verloopt, dan start de Topklasser de procedure voor de omgevingsvergunning. “We hebben van gemeente Giessenlanden vergunning om de oude tribune te verplaatsen, maar de eisen vanuit de overheid zijn veranderd en behoorlijk aangescherpt ten opzichte van tien jaar geleden. Verder willen we een zwevend dak, waardoor er geen vervelende palen in het zicht van de toeschouwer komen te staan. Met veel zelfwerkzaamheid hopen we de tribune bij aanvang van de nieuwe competitie in gebruik te kunnen nemen”, besluit Den Hartog.

“O, ja; geïnteresseerden voor een stoeltje kunnen zich melden bij gerrit@verspui.nl.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden