Deel spelersgroep SVW zegt vertrouwen op in technische staf
Deel spelersgroep SVW zegt vertrouwen op in technische staf regio-voetbal.nl

Deel spelersgroep SVW zegt vertrouwen op in technische staf

Nieuws 18 keer gelezen

GORINCHEM - Een aanzienlijk deel van de spelersgroep van SVW heeft het vertrouwen opgezegd in de technische staf.

Naar verluidt eisten zij het vertrek van hoofdtrainer Robertino Lotto. Het bestuur van de zaterdagderdeklasser is hier niet in meegegaan, waarop de betreffende spelers hebben aangegeven zich niet meer beschikbaar te willen stellen voor het eerste elftal. 

Het gaat om twaalf spelers, waaronder John Wijnbelt, Zeki Laaiti, Mohamed Boukrouche, Rida Assaban, Nasim Kadi Wahabi, Michael Kooijman, aanvoerder Menno Beusekamp en Masoed Bidar. In eerste instantie waren het er zelfs meer, maar onder anderen Mergim Shala kwam terug op zijn besluit.

Ondanks de roerige afgelopen week won het 'uitgedunde' SVW dinsdagavond in de eerste ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup met 4-1 van tweedeklasser Altena.

Vervelend
“Het is heel vervelend dat dit heeft moeten gebeuren”, aldus SVW-voorzitter Jack Oostrum. “De laatste weken werd wel duidelijk dat er iets speelde in de groep. En afgelopen week kwam dat tot een uitbarsting. Zeven, acht bij mij bekende spelers hebben het vertrouwen in de technische staf opgezegd. Dat gevoel was trouwens wederzijds. De technische staf heeft bij het bestuur op hetzelfde moment aangegeven dat het niet goed ging.”

Oostrum verdiept desgevraagd zijn uitleg. “Bijzonder jammer dat sommige mensen een bepaald gedrag vertonen, waar niemand op zit te wachten en wat veel onrust veroorzaakt binnen de selectie. Gisterenavond zag je gelijk resultaat. Een prima sfeer in het kleedlokaal vertaalde zich op het veld. Met plezier werd er gevoetbald en gewonnen van Altena.”

Bruggen slaan
Maar echt blij met de huidige situatie is de Gorcumse preses niet. “Ik baal hier heel erg van. Ik ben een man van het slaan van bruggen (Oostrum was jarenlang wethouder bij de gemeente Gorinchem – TS), maar die mogelijkheden zag ik niet. Als bestuur hebben wij de kant gekozen van de technische staf. Ik weet dat een achttal spelers heeft aangegeven onder deze omstandigheden niet verder te willen. Overigens is dat de stand van zaken op dit moment. Misschien komen we nog tot elkaar, hoewel ik de kans niet erg hoog inschat.”

Vertrek Kees van Baalen
Tot slot bevestigt Oostrum het vertrek van assistent-trainer Kees van Baalen. “Ik betreur zijn besluit zeer. Kees staat volledig achter ons besluit, maar hij was het gezeur van de afgelopen tijd zat. Ik heb dan ook alle begrip voor zijn standpunt en zijn beslissing om per direct de technische staf te verlaten.”

Overigens blijft Van Baalen, bijna vanaf zijn geboorte streep in hart en nieren, betrokken bij de club. Zo blijft hij inzetbaar voor hand- en spandiensten en zal hij regelmatig fungeren als jeugdscheidsrechter op Molenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden