GRC 14-Almkerk: derby én topper
GRC 14-Almkerk: derby én topper regio-voetbal.nl

GRC 14-Almkerk: derby én topper

Nieuws 193 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het wordt een belangrijk voetbalweekend voor de clubs uit de regio van het Land van Heusden en Altena. De ranglijsten beginnen zich te tekenen en de tijd van excuses is voorbij.

Kozakken Boys staat op een belangrijke wissel. De Werkendammers hebben de koppositie in de topklasse inmiddels in handen en zullen nu door willen pakken. Of dat zaterdag uit bij Barendrecht gaat lukken is de vraag. Een lastige stugge tegenstander, die aan een goaltje verschil genoeg heeft en beschikt over een overdosis gogme; zo kun je de tegenstander wel typeren. De Werkendammers zullen dus snoeischerp en direct geconcentreerd moeten zijn om zich niet te laten verrassen.

In de hoofdklasse wacht Achilles Veen een lastige wedstrijd. De manschappen van trainer Johan van Bijsterveld kropen de afgelopen weken gestaag omhoog op de ranglijst. Zaterdag uit tegen het als tweede geklasseerde Swift in Amsterdam moet duidelijk worden of de club uit Veen de ambities gestalte kan geven en gaat doorstoten naar de kopgroep of weer terug gaat vallen in de middenmoot.

Derby met grote belangen
Spannend wordt het in de tweede klasse. In Giessen wordt de topper gespeeld tussen GRC 14 en Almkerk. Een echte derby dus met grote belangen. Almkerk zal de koppositie willen continueren en GRC 14 zit op het vinkentouw om de gasten op de eerste nederlaag te trakteren en er zelf beter van te worden. Reden genoeg om er vol voor te gaan voor beide rivalen.

Ook Altena zit op het vinkentouw. De Nieuwendijkers zullen de voortvarende start in de tweede klasse nog even door willen trekken. Tegen De Zwerver, dat moet te doen zijn op de thuisplaat in Nieuwendijk. Bij Wilhelmina’26 is het nog hopen op... Wellicht ligt het keerpunt zaterdag bij de wedstrijd tegen Nivo Sparta.

Woordje mee
In de derde klasse spreken de regioclubs hun woordje mee. Voor Woudrichem wordt het doorpakken tegen NEO’25. Ook NOAD’32 zal karakter moeten tonen bij en tegen SVW. Bij Sleeuwijk moet duidelijk worden of het zich van de domper tegen Woudrichem kan herstellen. Dat moet dan gebeuren in Sprang Capelle tegen SSC’55. Sparta’30 zal de goede wil moeten tonen tegen het niet misselijke Zuilichem.

Zondag
Op zondag schurkt Be Ready in de vierde klasse aan tegen de koplopers Terheiden en DIA. De Hankenaren kunnen bij Blauw Wit’81 een belangrijke slag slaan. HHC’09 is wat teruggevallen. Het is tijd voor een driepunter in Heusden. Dat moet dan gebeuren tegen het laaggeklasseerde Irene’58. Dussense Boys hangt tussen de kopgroep en de middenmoot in de vijfde klasse. Drie punten tegen het te pakken OVV’67 zijn dus zeker welkom zondag in Dussen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden