Zespuntenduel HSSC'61-Arkel, topper voor De Alblas
Zespuntenduel HSSC'61-Arkel, topper voor De Alblas regio-voetbal.nl

Zespuntenduel HSSC'61-Arkel, topper voor De Alblas

Nieuws 18 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In het Alblasserwaardse levert de 3e klasse C vrijwel wekelijk -op papier- leuke wedstrijden op. Zaterdag zijn er weer een paar, waaronder HSSC'61-ASV Arkel en Brederodes-De Alblas.

Topklasser SteDoCo maakt stapjes, maar wacht nog altijd op de eerste overwinning. Als die in Hardenberg wordt behaald, zou dat een verrassing zijn.

Sliedrecht speelt voor het laatst op het huidige hoofdveld, die vervangen gaat worden door een kunstgrasmat. Uitgerekend runner-up Geinoord, dat afgelopen zaterdag een ongenadig pak op de broek kreeg, komt naar De Lockhorst. Een topper dus en voor Sliedrecht een ideale gelegenheid om in 1A een gaatje te slaan.

Nieuw-Lekkerland gaat als koploper naar Kloetinge, een wedstrijd die het predikaat 'lastig' verdient. Daar is Lekkerland zich maar al te zeer van bewust.

Pas op de plaats
Papendrecht moet zich in de westelijke 2e klasse zien te herstellen van de nederlaag in de topper tegen BVCB. Tegenstander DCV valt tot nu toe een tikkie tegen, maar mag geenszins worden onderschat.

In 2F wil Alblasserdam de weg omhoog vervolgen ten koste van de nog ongeslagen debutant Altena. SV Meerkerk heeft even een pas op de plaats moeten maken door de onnodige nederlaag tegen SC Amstelwijck. Het is zaterdag oppassen geblazen als het ambitieuze Nivo Sparta naar 't Hoog komt. GJS is de trotse koploper, een status die gehandhaafd moet kunnen worden in de derby tegen het tot dusverre niet overtuigende Hardinxveld. Voor Unitas gaat het om de keiharde knikkers tegen Tricht; een wedstrijd in de categorie 'zespuntenduel'. Dat geldt ook voor De Zwerver-SC Amstelwijck.

Revanche
De topper in 3C is Brederodes-De Alblas. De Alblas liep afgelopen zaterdag tegen Ameide een 'tikkie' op, maar zal er meteen weer moeten staan. Brederodes wordt algemeen toch wel gezien als de te kloppen ploeg in deze afdeling. HSSC'61 en ASV Arkel hebben hele andere zorgen. Zij willen de gevarenzone verlaten. Beide clubs kunnen de punten goed gebruiken en dus lijkt het een mooie clash te worden op Het Plein. Streefkerk krijgt 'eindelijk' de kans om revanche te nemen op Asperen. Immers, twee seizoenen geleden ging de beslissingswedstrijd om het kampioenschap verloren voor de Streefkerkers. Streefkerk is nu hekkensluiter, maar heeft meer in de mars. Dat moet de ploeg van Maarten van Gastelen zaterdag dan maar eens laten zien.

VVAC gaat voor 'vier op een rij'. Dat moet dan op het Culemborgse kunstgras van Focus'07 gebeuren. Drechtstreek tegen Groot-Ammers is een middenmootduel. De uitslag bepaalt wie voorlopig naar onderen moet kijken, of juist de blik naar boven gericht kan houden. Ameide doet in de huidige vorm zeker niet onder voor SC Everstein en zal de punten, ondanks dat de Paardenmarkt wellicht nog in de benen zit, op Meihoven willen houden.

Verschil
Als vierdeklasser Schelluinen wil meedoen om de topplaatsen kan het zich geen misstap veroorloven tegen koploper Haaften. Anders wordt het verschil zo vroeg in de competitie al aanzienlijk. SV Noordeloos is de schrik van de nederlaag tegen Peursum vast wel te boven en zal Kerkwijk graag op de huidige nul willen houden, want dan gaan de drie punten mee terug naar de Nieuwendijk. Peursum moet uitkijken zich niet te verslikken in Vuren en Lekvogels mikt tegen Raptim op de tweede seizoenszege.

Zondagtweedeklasser Unitas behaalde in uitwedstrijden tot nu toe de volle buit. Bij RKTVV liggen er mogelijkheden die fraaie serie in stand te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden