Mooi voetbalweekend in Land van Heusden en Altena
Mooi voetbalweekend in Land van Heusden en Altena regio-voetbal.nl

Mooi voetbalweekend in Land van Heusden en Altena

Nieuws 7 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA â€“ Er staat een mooi voetbalweekend voor de deur voor de clubs in het Land van Heusden en Altena.

Kozakken Boys doet het ook dit seizoen weer goed in de Topklasse, al gaat het wat moeizamer dan de afgelopen jaargang. Afgelopen zaterdag klommen de Werkendammers niettemin op naar een gedeelde koppositie. Zaterdag tegen laagvlieger DVS’33 uit Ermelo moeten de ‘Boys’ doorpakken om de naaste belagers Spakenburg en Katwijk van zich af te schudden. Het duel op De Zwaaier begint om 15.00 uur.

In de hoofdklasse lijkt Achilles Veen aan de beterende hand. Drie punten tegen het laaggeklasseerde Bennekom zaterdag op De Hanen Weide zal de equipe van trainer Johan van Bijsterveld goed doen om een woordje mee te gaan spreken op de ranglijst.

Voor GDC is het voorlopig vechten tegen de bierkaai. Zaterdag gaan de manschappen van trainer Marco de Jong echter naar hekkensluiter WNC. Wellicht valt er in Waardenburg wel wat te halen.

Spierballen
In de tweede klasse is Almkerk medekoploper. Een extra motivatie om de race om de koppositie met GJS vol te houden is de streekderby tegen Wilhelmina’26. Ook Altena draait mee in de kopgroep. Alblasserdam wordt zaterdag echter een lastige tegenstander. Benieuwd of de Nieuwendijkers spierballen kunnen tonen. Hetzelfde geldt voor GRC 14. Hoewel, Leerdam Sport’55 moet te kloppen zijn als alle neuzen de goede kant op staan.

Sleeuwijk-Woudrichem
Het affiche in de derde klasse is natuurlijk de van sentimenten doorspekte derby tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Ingrediënten voor een spektakel zijn er volop. De mannen van trainer Philip den Haan willen de met BLC gedeelde koppositie vasthouden en de mannen van trainer Leon Elands zullen de buurman willen aftroeven en langszij komen. Waarschijnlijk een spannend potje dus op De Roef. NOAD’32 draait mee in de subtop. Dat zal trainer Cornee Sterrenburg zeker zo willen houden tegen DIA en Sparta’30 speelt een cruciaal duel bij SV Capelle om aansluiting te krijgen bij de middenmoot.

Zondag
Op zondag moet Be Ready in de vierde klasse tegenstander VCW kunnen hebben. Lastiger wordt het voor HHC’09, dat een zespuntenduel tegemoet gaat bij DSE. Dussense Boys zal zich van z’n beste kant moeten laten zien bij Right'Oh. Bij winst gaan de Dussenaren naar het linkerrijtje in de vierde klasse. Misschien is dat een houvast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00