'Opmerkelijk dat LRC elke wedstrijd zoveel kansen krijgt'
'Opmerkelijk dat LRC elke wedstrijd zoveel kansen krijgt' regio-voetbal.nl

'Opmerkelijk dat LRC elke wedstrijd zoveel kansen krijgt'

Nieuws 1 keer gelezen

LEERDAM - Na vier wedstrijden hoofdklasse vindt LRC Leerdam-trainer-coach Marcel van Steenis het nog te vroeg om vast te kunnen stellen waar hij met zijn ploeg staat. Voor ons zet hij de start nog even op een rij.

“In de openingswedstrijd tegen Swift waren wij kansloos omdat wij niet goed stonden. Op dag twee waren wij beter dan Huizen en wonnen dan ook verdiend. Achteraf knap, want Huizen klopte een week later DOVO en pakte een punt tegen Odin’59. Dan denk ik dat er voor ons tegen dergelijke ploegen ook mogelijkheden zijn. Thuis tegen VVA’71 was het heel behoorlijk en waren wij scherp voor de goal. Zaterdag bij SDC Putten hadden wij een punt verdiend, maar uit een handvol kansen konden wij het net niet vinden. Een gemiste kans. Ik vind het wel opmerkelijk dat wij in elke wedstrijd zoveel kansen krijgen. Dat had ik op dit niveau niet verwacht.”

Goede herinneringen
Zaterdag komt SVL op bezoek. De ploeg uit Langbroek werd vorig seizoen kampioen, waarna LRC Leerdam en Eemdijk via de nacompetitie eveneens de stap naar de hoofdklasse maakten. In de thuiswedstrijd leek het tegen SVL door de vroege rode kaart van Cor Bal al snel mis te gaan. Toen ook de gasten met tien man kwamen te staan was LRC Leerdam heer en meester en won met 4-0. In het uitduel werd het 2-2, terwijl LRC Leerdam meer verdiende.

“Aan die twee duels heb ik heel goede herinneringen. Kennelijk ligt SVL ons wel, want wij speelden juist tegen die ploeg onze beste wedstrijden van het seizoen.”

Rogier Gerritsen
Bij SVL, een fysiek sterke ploeg, is weinig veranderd en zij zullen net als LRC Leerdam de doelstelling hebben om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen. “Van SVL moeten wij thuis de punten kunnen pakken”, stelt Van Steenis. “Dan herstellen wij ons van de nederlaag bij Putten, waar wij, op gele kaarten voor Danny van Steijn en Sam Versluis na, ongeschonden uit de strijd kwamen.”

Van Steenis hoopt dat Rogier Gerritsen, in Putten weer sterk invallend, donderdag kan trainen. Spelers die op de tactische training ontbreken, spelen immers op zaterdag niet bij Van Steenis. Rico Pires Leocádio komt eraan. Rutger van der Kleij zit nog twee wedstrijden schorsing uit. Arie van Houwelingen hoort van de week of hij weer kan aansluiten.

LRC Leerdam traint vanaf 1 oktober twee keer per week. “Dit mede om de velden niet te overbelasten. Wij hebben naar alternatieven gezocht om elders op kunstgras te kunnen trainen, maar dat is niet gelukt.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 minuten geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 16 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46