Kan SV Meerkerk zich in Kinderdijk in kopgroep 2F nestelen?
Kan SV Meerkerk zich in Kinderdijk in kopgroep 2F nestelen? regio-voetbal.nl

Kan SV Meerkerk zich in Kinderdijk in kopgroep 2F nestelen?

Nieuws 17 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Zal voor Topklasser SteDoCo gelden dat als er één schaap over de dam is, er meer zullen volgen? Hoe dan ook zit het eerste punt in the pocket en lijkt de uitmissie bij GVVV op voorhand niet volstrekt kansloos.

In 1A ontvangt Sliedrecht op zaterdag 26 september Roda Boys/Bommelerwaard. Sliedrecht, dat weliswaar een wedstrijd minder speelde, heeft nog de volle buit en lijkt die status op De Lockhorst te kunnen vasthouden.

Nieuw-Lekkerland neemt het in 1C op tegen hekkensluiter Prinsenland. Trainer Hulsbosch beloofde zaterdag al drie punten. Als dat lukt, doet Lekkerland voorlopig uitstekend mee.

Stoomtrein
Winst op De Zwerver zou ook voor SV Meerkerk een uitstekende competitiestart betekenen. Winnen op De Schans doe je echter niet zomaar. De zege op Wilhelmina'26 zal de Kinderdijkers zonder twijfel een boost hebben gegeven. GJS verdedigt de koppositie tegen Altena, een duel dat zo vroeg in het seizoen al het predikaat topper verdient. Alblasserdam gaat tegen Wilhelmina'26 voor de eerste overwinning.

Hardinxveld zal Leerdam Sport'55 maar wat graag op de nul willen vast pinnen en voor Unitas is winst op rodelantaarndrager SC Amstelwijck eigenlijk noodzakelijk.

In de westelijke tweede klasse heeft Papendrecht momenteel veel weg van een stoomtrein, die ook voor Groote Lindt niet te stoppen is. Of kan de Zwijndrechtse thuisclub voor een verrassing zorgen?

Onderschatting
In 3C is De Alblas van plan de koppositie op Het Plein niet prijs te geven. Dat HSSC'61 doorgaans sterk is op eigen veld, zal ook trainer Michel de Raad niet zijn ontgaan. En dus zal hij waken voor onderschatting. Arkel heeft pas één punt en zal daar op De Put verandering in willen brengen. Vorig seizoen ontliepen VVAC en ASV Arkel elkaar niet veel en dat zou zomaar weer het geval kunnen zijn. Beide ploegen beschikken in elk geval over een doorgaans makkelijk scorende aanvalslinie.

Groot-Ammers kan de borst natmaken in Vianen, want Brederodes wordt veelvuldig als kampioenkandidaat getipt. Drechtstreek zal niet weer onderin verzeild willen raken en aast op de scalp van SC Everstein. Streefkerk ontvangt op Streveland het sterke Wieldrecht en Ameide mag proberen de ongeslagen status van Heukelum te torpederen. De Westerhout-boys hebben wat goed te maken na de onverwachte nederlaag tegen Asperen.

Testcase
Vuren-SV Noordeloos is een topper in 4C. Een echte testcase ook voor de ploeg van Laurens Gerlich, want Vuren is nog zonder puntenverlies. Lekvogels moet van Brakel kunnen winnen, Peursum is favoriet tegen het tot nu toe tegenvallende Well en Schelluinen kan zich -als het bovenin wil aanpikken- geen misstap veroorloven bij Herovina.  Raptim treft mede-hekkensluiter Kerkwijk, een duel dus tussen twee ploegen die van de hatelijke nul af willen.

De seizoensopening van zondagtweedeklasser Unitas valt tegen. Op Molenvliet was in dit stadium van de competitie niet op twee nederlagen gerekend. Bij Madese Boys ligt er kans op revanche. Bij winst in Made wipt Unitas over de opponent heen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden