‘Onder politiebegeleiding dorp uit is bij amateurs nieuwe ervaring’
‘Onder politiebegeleiding dorp uit is bij amateurs nieuwe ervaring’ regio-voetbal.nl

‘Onder politiebegeleiding dorp uit is bij amateurs nieuwe ervaring’

Nieuws 37 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft nogal wat ervaring in de selectie. Naast Berry Powel en Alje Schut behoort natuurlijk ook Yoann de Boer in dat rijtje. De in Marseille geboren Fransman doorliep de jeugdopleiding bij Olympique Marseille. Daar kreeg hij de bijnaam Chabal, vernoemd naar de beroemde Franse rugbyer Sébastien Chabal.

Eenmaal in Nederland kwam De Boer uit voor FC Eindhoven, FC Den Bosch en Fortuna Sittard, waarna Kees Spaan hem in 2014 naar De Zwaaier haalde. Een ervaren prof, die dus niet schrikt van de verhoogde concurrentie bij een semiprofessionele organisatie waar Kozakken Boys naartoe groeit.

De Boer richt zich na de wedstrijd tegen Staphorst volledig op Scheveningen. “Dat die ploeg pas op drie punten staat, zegt mij niets. Ik heb ze bij de beste zeven van de topklasse staan. Daarom wordt het zaterdag geweldig oppassen tegen Scheveningen, dat uit vrijwel uitsluitend ex-profs bestaat.”

Om te vervolgen: “Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden. Op de wedstrijd tegen SteDoCo na waren onze tegenstanders tot nu toe gelijkwaardig. Dat wordt, verwacht ik, het beeld van dit seizoen. Al word je zevende heb je ook een prijs gewonnen, want de ploeg op die positie gaat mee naar de Tweede Divisie. Er zijn straks gewoon zeven kampioenen.”

De Boer verwacht Kozakken Boys toch echt bij de top drie. “Wij willen ons net als vorig jaar weer bezighouden met het kampioenschap. Een doelstelling voor plaats zeven is niet meer dan een troostprijs.”

Kwaliteitsimpuls
Terug naar de concurrentie bij Kozakken Boys. “Ik schrik niet van de kwaliteitsimpuls bij Kozakken Boys. Door de enorme strijd om de eerste zeven plaatsen verwacht ik veel meer strijd, dus meer blessures en schorsingen. Wij beschikken over een grote selectie met veel kwaliteit, maar pas op, wij gaan iedereen nodig hebben.”

De Boer, toch de captain van vorig seizoen, was in de beginfase bankzitter. “Ik heb daarover met de trainer een open gesprek gehad. Hij is eerlijk, als ik niet speel is daar een reden voor. Ik zal het zelf moeten laten zien. Hij maakt zijn keuzes op basis van de trainingen en de prestaties bij de wedstrijden.”

Zes
In de topper tegen Spakenburg stond De Boer weer ‘gewoon’ op zes. “Dat is mijn plaats. Daar speel ik al jaren, daar ontwikkel ik mijn automatismen. De wedstrijd van zaterdag was heerlijk om te spelen. Technisch misschien niet hoogstaand, tactisch wat steekjes laten vallen, maar de wedstrijd had veel intensiteit. Wij hebben de kansen gehad om te winnen. Maar met 2-2 bij Spakenburg kan ik wel leven.”

Van alle commotie tijdens en na wedstrijd kreeg De Boer niet veel mee. “Natuurlijk heb ik Toby gesproken. Hij had tijdens de pauze al klappen gekregen. Direct na afloop werden wij door politie naar de bus gebracht en onder politie-escorte het dorp uitgebracht. Het was voor mij niet helemaal nieuw, maar in het amateurvoetbal heb ik dit nog niet eerder meegemaakt.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina’s in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33