Kerkwijk-trainer Rasenberg heeft zijn bezem al gepakt
Kerkwijk-trainer Rasenberg heeft zijn bezem al gepakt regio-voetbal.nl

Kerkwijk-trainer Rasenberg heeft zijn bezem al gepakt

Nieuws 45 keer gelezen

KERKWIJK – Bij Kerkwijk gaan de komende week waarschijnlijk harde woorden vallen over het gebrek aan discipline binnen de spelersgroep.

Laurens Kruijshaar was zaterdag voor het met 2-1 verloren duel bij SVS’65 de tweede speler binnen twee weken die zich te laat meldde voor de wedstrijdbespreking. Kruijshaar meldde zich even voor het wedstrijdbegin om drie uur in Spijk, terwijl hij om kwart over één op het appel in Kerkwijk had moeten verschijnen. De twee laatkomers komen bovenop de matige trainingsopkomst van het tweede elftal.

Volgens Hans Rasenberg een slechte zaak. “Daardoor komt er van onderen geen concurrentiedruk op het eerste elftal. Dit heb ik bij mijn vorige clubs niet meegemaakt.” Rasenberg staat niet alleen. Ook zijn voorganger Carlo van Zanten klaagde vorig seizoen steen en been over het gebrek aan mentaliteit binnen de dorpsclub.

Binnen de lijnen laat de werklust ook te wensen over, vindt Rasenberg. “Spelers komen niet terug om te verdedigen of vertikken het om het vuile werk voor een ander op te knappen.” Een feest der herkenning voor Van Zanten, nu jeugdtrainer bij Nivo Sparta: “Ook onder mij was de omschakeling naar de verdediging een probleem. Of spelers vertikten het om foute passes van de ander te herstellen. Hoeveel jongens honderd procent gaven? Ik denk een stuk of vier, hooguit.”

Premie
Rasenberg greep zaterdag al in door twee negentienjarige spelers een basisplaats te gunnen: Sander de Weert en Ruben Westerlaken. Dat ging ten koste van de gearriveerde spelers Richard Kraaij en Jorel Heldermans. Laatstgenoemde mocht alsnog het blauwgele shirt aantrekken toen Rasenberg Kruijshaar strafte om zijn slippertje. Later in de wedstrijd bracht Rasenberg ook de 16-jarige B-junior Luc Oomen in. De trainer is de lakse houding van zijn selectie zo spuugzat dat hij overweegt om de komende maanden meer onervaren spelers op te stellen, ook al kost dat Kerkwijk punten.

Rasenberg: “Johan Dingemans (aanvoerder, red.) en Maikel Valkis doen hun stinkende best, maar de rest vindt het al snel prima. Veel spelers kunnen wel voetballen, maar zetten geen stap extra. Het gevolg is dat ze het niveau niet optillen. Probleem is dat ze van zichzelf wél vinden dat ze dat doen.”

Rasenberg, ervaren trainer uit de Bredase regio, kwam naar Kerkwijk om schoon schip te maken; nieuwe bezems vegen schoon: “Ik krijg een premie van de club als het me lukt om de teugels aan te halen. De discipline moet terugkomen. Op tijd komen voor de wedstrijdbespreking. Netjes afmelden als je te laat komt. Strijd en beleving brengen.”

Beleidsplan
Namens het bestuur bagatelliseert wedstrijdsecretaris Marc de Bijl de problemen. Een keer te laat komen kan iedereen overkomen, bovendien is Kruijshaar een speler die op het veld alles geeft. De Bijl schermt met een beleidsplan waarin staat beschreven hoe de club langzamerhand de weg naar de derde klasse moet zien te vinden. Een strakkere discipline hoort daarbij, zegt De Bijl.

“Maar we kunnen nu niet als een boeman ineens alles anders gaan doen. We zijn bezig om de gezichten één kant op te krijgen. Ook al hebben we de eerste twee wedstrijden verloren, de werklust is weer helemaal terug. Dat is ook wat we van supporters horen.”

Niet in paniek
Ook de inpassing van jeugdige spelers zal geleidelijk moeten gebeuren, zegt De Bijl. “Af en toe gaan één of twee A-junioren mee met het eerste. Natuurlijk, het zou ideaal zijn als we meteen vijf A-spelers naar de selectie kunnen overhevelen, maar dan blijft er van de A1 helemaal niks meer over. Daarvoor is de groep te smal. Het zal gedoseerd moeten. Hans Rasenberg moet toewerken naar honderd procent verbetering, maar we zijn tevreden als hij dit jaar vijftig procent realiseert en volgend jaar 75 procent. Wij zijn bij Kerkwijk niet in paniek. Kijk naar Heracles Almelo: vorig jaar nul punten uit zes wedstrijden, zaterdagavond stonden ze in de eredivisie bovenaan.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 5 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 14 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 18 uur geleden