SteDoCo moet aanhaken, VVAC puntloos naar Groot-Ammers
SteDoCo moet aanhaken, VVAC puntloos naar Groot-Ammers regio-voetbal.nl

SteDoCo moet aanhaken, VVAC puntloos naar Groot-Ammers

Nieuws 18 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De 3e klasse C rolt van de ene in de andere derby. Zaterdag 19 september gaat VVAC op bezoek bij Groot-Ammers. Elders in de Waard hoopt SteDoCo in de Topklasse van de hatelijke nul af te komen.

SteDoCo neemt tegen ONS Boso Sneek waarschijnlijk het nieuwe kunstgrasveld in gebruik. Een driepunter zou hier een extra feestelijk tintje aan geven. Het lijkt niet onmogelijk, want de tegenstander uit het hoge noorden verloor al drie van de vier competitieduels.

SHO was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor eersteklasser Nieuw-Lekkerland. De groenwitten zijn tegen het Heerjansdam van Fop Gouman uit op herstel. Beide clubs hebben 3 uit 2.

Graadmeter
GJS is de trotse koploper in 2F. De uitbeurt bij GRC 14 vormt een volgende graadmeter voor de uitstekend gestarte formatie van Cees Lagendijk. Stadgenoot Unitas speelt de derby tegen Hardinxveld. In deze vroege fase van de competitie kunnen beide clubs de punten goed gebruiken. De Zwerver treft in Wijk en Aalburg het gepromoveerde Wilhelmina'26 en SV Meerkerk ontvangt Alblasserdam, waar oud-Meerkerktrainer Bert Buizert op de bank zit.

In de westelijke 2e klasse verdedigt Papendrecht de koppositie tegen Soccer Boys. Of dat lukt? @RVoetbal gaat het bekijken op Het Slobbengors.

Knakken
VVAC-trainer Ton Heijstek heeft nog niet zozeer zorgen over het door zijn ploeg vertoonde spel, alswel over de schamele oogst. De groenwitten beginnen puntloos aan de derby tegen Groot-Ammers, dat er naar verwachting van meet af aan fel op zal zitten om het Ottolandse moreel snel te doen knakken. Vorig seizoen werd het 0-3 op Gelkenes en dat zal de thuisclub niet opnieuw willen laten gebeuren. 

ASV Arkel had op meer gerekend dan één punt uit de eerste twee duels. Het volgende obstakel is Brederodes, volgens velen de gedoodverfde kampioen in 3C. Maar de ploeg uit Vianen liet tegen Asperen een lelijk steekje vallen. Arkel is steevast sterk op Schoonzigt, dus Brederodes kan de borst natmaken.

Heukelum heeft stoute plannen en daar past een overwinning op streekgenoot HSSC'61 bij. Streefkerk wil bij het sterk gestarte SC Everstein van de nul afkomen, terwijl er in Dordrecht met Wieldrecht en Drechtstreek twee ploegen tegenover elkaar staan waarvan verwacht wordt dat ze in 3C potten kunnen breken. De Alblas moet Focus'07 eronder kunnen houden, net zoals Ameide op drie punten zal inzetten in en tegen Asperen.

Ander vaatje
Vierdeklasser Schelluinen kreeg in Giessenburg het deksel flink op de neus en zal tegen TEC uit een ander vaatje moeten tappen. SV Noordeloos geniet van de koppositie en ziet vast mogelijkheden om die tegen Lekvogels nog maar weer een week te verlengen. Peursum gaat voor niets anders dan drie punten naar Raptim.

Zondagtweedeklasser  Unitas is gastheer voor Sarto, dat een puntje meer heeft. Unitas zal willen winnen om zich in de kopgroep te nestelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden